onsdag 26 oktober 2022

Hide av Kiersten White

 

Originaltitel: Hide
Sidor: 256 (Inbunden)
"The challenge: spend a week hiding in an abandoned amusement park and don't get caught. The prize: enough money to change everything. 
Even though everyone is desperate to win - to seize their dream futures or escape their haunting pasts - Mack feels sure that she can beat her competitors. All she has to do is hide, and she's an expert at that. It's the reason she's alive, and her family isn't. But as the people around her begin disappearing one by one, Mack realizes this competition is more sinister than even she imagined, and that together might be the only way to survive. 
Fourteen competitors. Seven days. Everywhere to hide, but nowhere to run. Come out, come out, wherever you are."

Hide är en ganska lågmäld skräckberättelse, där stort fokus läggs på karaktärerna; deras tankar och känslor. Hur de sakta börjar förstå, men har svårt att acceptera, att de blivit indragna i något som antagligen inte har ett lyckligt slut. 

Det är inte jätteblodigt eller jätteläskigt. Ibland blir det lite upprepande när man befinner sig i karaktärernas tankar och de har en förmåga att älta saker. Speciellt huvudkaraktären Mack, samtidigt förstår jag varför hon upprepar vissa saker med tanke på vad hon varit med om. Den har ändå en speciell stämning som gör att jag vill läsa vidare och är intresserad hela tiden. 

Jag hade kanske väntat mig något lite läskigare men jag tyckte om den för vad den var. 

4 kommentarer:

  1. Jag är lite intresserad av att läsa den här, har hört att den kanske inte är så läskig men skulle ändå vilja läsa den. Verkar som bra koncept :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja den är bra tycker jag, man ska nog bara gå in utan att förvänta sig något specifikt :)

      Radera
  2. Har hört att många säga att den inte var vad dem trodde den skulle vara. Jag har inte läst den än men jag tror jag hamnar bland dem läsarna också. Undrar om den blivit marknadsförd lite fel? Men jag ska ändå försöka gå in med öppna ögon. Roligt att du ändå gillade den. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag håller med om det! Den var inte som jag trodde, men bra ändå på sitt eget vis :) Tror du gör helt rätt som går in i den med öppna ögon och utan speciella förväntningar :)

      Radera