måndag 17 maj 2021

När du vänder dig om av Pernilla Ericson

 

Originaltitel: När du vänder dig om
Sidor: 280 (Pocket)
Serie: Erlagruppen (del 3)
"En vilt främmande, berusad man tar sig in i en kvinnas hem på Södermalm i Stockholm och våldtar henne brutalt. Polisen kan gripa mannen på plats. Det hela verkar först vara ett enkelt fall, men utredningen faller ihop som ett korthus. Det fanns en skriftlig inbjudan, och mannen går fri. När polisen börjar gräva hittar de ännu en snarlik anmälan. Det här blir upptakten till en utredning som helt saknar motstycke: grova våldtäkter med förövare som inte kan dömas. Skräcken sprider sig. Specialteamet Erlagruppen med polisen Liv Kaspi i spetsen återförenas och uppdraget sätter gruppens medlemmar på prov i en jakt på förövare som förföljer och terroriserar kvinnor. Liv Kaspi kämpar samtidigt med sitt privatliv. Hon älskar en man med bakgrund i den undre världen men kan hon lita på honom?"

När du vänder dig om är tredje delen i serien om Erlagruppen. Ett gäng karaktärer från olika bakgrunder som bildat en specialgrupp som ibland får rycka in och hjälpa polisen med svåra fall. 

I den här boken är det riktigt vidriga brott som begås. Det värsta är att gärningsmännen slipper undan, de kan inte dömas på grund av omständigheterna. Nej förresten, det värsta är att idén till berättelsen är baserad på verkliga händelser. Det får mig att må illa. Som tur är gick det inte så illa i verkligheten som det gör i boken, men det är fortfarande fruktansvärt. 

Jag sitter som på nålar när jag läser och blir arg, frustrerad och otroligt ledsen för allt som kvinnorna i boken går igenom. Den tar sig in under huden på ett väldigt obehagligt sätt. 
Ibland måste jag pausa läsningen för att andas och bli lugn, men egentligen vill jag inte sluta läsa förrän allt är över och jag har fått alla svar. Det är så spännande. Dessutom är själva Erlagruppen en samling karaktärer jag verkligen tycker om att följa. Den består till största delen av riktigt starka och modiga kvinnor. 

Har du inte plockat upp den här serien ännu så kan jag verkligen rekommendera den! Nu är det bara för mig att vänta och längta efter att ny del släpps.

4 kommentarer:

  1. Den här har jag tidigare inte ägnat så mycket uppmärksamhet men nu får jag tänka om! Tror du det går att hoppa in serien med den här boken eller borde jag läsa de tidigare böckerna först?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag skulle nog säga att det är en serie som gör sig bäst om man läser den från början! :)

      Radera