onsdag 26 maj 2021

Den fantastiska Gracie av Dan Dye & Mark Beckloff

 

Originaltitel: Amazing Gracie
Sidor: 243 (Inbunden)
"En otrolig, men sann, historia som lockar till både skratt och gråt. En historia om hur den döva grand danois-valpen Gracie dimper ner i en ung mans liv och hur han genom henne lär sig vad som är viktigt i livet.

Den fantastiska historien om Gracie fortsätter när hon vid ett års ålder började matvägra, men till slut gick med på att äta de hembakade hundkexen som Dan lärde sig att göra. Ryktet om de fantastiska hundkexen spred sig och Dan och hans kollega Mark startade Three Dog Bakery, ett litet bageri som bakar nyttigt hundgodis. Ryktet fortsätter att sprida sig för att till sist explodera när Dan, Mark och Gracie blir inbjudna till Oprah Winfrey Show och Oprah glatt äter ett hundkex under intervjun. Mediahysterin blir enorm och efter ett tv-framträdande hos Conan O'Brian, blir Dan och Mark erbjudna ett eget matlagningsprogram för hundar. Det lilla hundkexbageriet Three Dog Bakery är idag en kedja med över femtio butiker över hela Nordamerika."

Den fantastiska Gracie har stått och väntat i min hylla länge. Jag vet inte hur många år det rör sig om men det är nog ganska många. Jag kanske har tvekat inför att plocka upp den för att jag känt på mig att jag kommer gråta. En bok som handlar om ett hundliv tar slut när hundens liv tar slut, och det kommer alltid att knäcka mig. 

Det gjorde det nu också. Jag fick ta de sista sidorna sakta, läsa en sida, andas några minuter, läsa en sida till. Det var det enda sättet för mig att inte börja tokgråta och skrämma slag på både hund och sambo. 
Vägen dit är dock värd det. Det är en fin och varm historia om Gracie som kommer in i Dans och Marks liv väldigt oväntat. Hon för med sig så mycket kärlek och glädje och gör dessutom att de får idéen till att starta ett bageri för hundgodis.

Jag skrattar flera gånger och ler ännu fler. Det märks hur mycket hon betyder för dem och som hundägare är det lätt att känna igen sig i den känslan och alla underliga, humoristiska situationer som man kan hamna i.

Jag är glad att den äntligen blev läst. Det är en charmig och kärleksfull berättelse om en speciell hund.

6 kommentarer:

 1. Verkligen en jättemysig bok! :) Läste den för flera år sedan. Jättekul att du äntligen har läst den och att du tyckte om den. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaa så glad att den äntligen blev upplockad! Hundar alltså ❤

   Radera
 2. Så roligt att du tyckte om den! Det är samma här, den har stått oläst i hyllan i flera år nu. Jag har nog skjutit på den av samma anledning som du. Men nu känner jag mig sugen på att läsa den! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är verkligen jättefin och värd att plocka upp! Trots tårarna på slutet!

   Radera
 3. Lät som en mysig och fin bok. Borde definitivt läsa fler "djurböcker". Tänk vad mycket de liven kan påverka en!

  SvaraRadera