måndag 14 december 2020

Tilly och bokvandrarna av Anna James

 

Originaltitel: Tilly and the Bookwanderers
Sidor: 387 (Kartonnage)
Serie: Den magiska bokhandeln (del 1)
Ålder: 9-12
"Följ med på ett magiskt äventyr i böckernas värld. 
Elvaåriga Tilly tillbringar större delen av sina dagar i sina morföräldrars bokhandel. Ända sedan hennes mamma försvann spårlöst är det i böckernas värld som Tilly har funnit tröst. Men en dag blir alla äventyr hon läst om plötsligt mer verkliga än hon trodde var möjligt. När två av Tillys favoritkaraktärer - Anne på Grönkulla och Alice i Underlandet - dyker upp i butiken livs levande inser hon att hon har förmågan att följa med dem in i deras berättelser. 
Hon är en bokvandrare - och kanske kan det hjälpa henne att lösa mysteriet med vad som hänt med hennes mamma? Men alla som gillar att läsa böcker vet att faran kan vänta på nästa sida..."

Den här boken är supermysig! Det är lagom spännande och väldigt fascinerande att få följa med Tilly när hon helt plötsligt börjar se Anne på Grönkulla och Alice i Underlandet i sina morföräldrars bokhandel. Hon upptäcker dessutom att hon kan följa med dem in i deras egna berättelser! 

Det här leder till många äventyr som hon delar med sin vän Oskar. De får lära sig om bokvandrare som finns över hela världen. Det är i princip läsare som verkligen, verkligen lever sig in i böckerna. Men alla böcker är inte trygga. Samtidigt finns mysteriet med Tillys mamma, vad hände egentligen med henne?

Tilly och bokvandrarna passar alla som älskar böckernas magiska värld. Jag skulle att åldern är 9 till 99 istället för 9 till 12. Den är charmig, spännande utan att bli riktigt läskig, fylld med värme och vänskap och kärleken till läsandet så klart. 

Jag satt med ett leende på läpparna från början till slut och längtar efter att del två blir översatt så jag kan köpa den! Det här känns som en serie jag verkligen vill följa.

Vilken bokkaraktär skulle ni vilja träffa på riktigt? 

6 kommentarer:

 1. Den låter kul! Jag skulle gärna träffa den lite torre adjunkt Persson i Bo Balderssons böcker om statsrådet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har hört mycket bra om de böckerna :)

   Radera
 2. Å den vill jag läsa. Har ställt mig på kö på biblioteket. Hoppas det snart är min tur. :)

  För den som är intresserad av en vuxen variant vill jag gärna rekommendera Jasper Ffordes böcker om
  Thursday Next, specialagent vid Litteraturroteln i London. Väldigt roliga böcker med lite samma typ av humor som i Liftarens guide till galaxen.
  Med vänlig hälsning,
  Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har läst första delen i Ffordes serie och tyckte om den! :)

   Radera
 3. Åh den här ska jag också läsa nu innan jul! Roligt att du tyckte om den. Den känns verkligen som en mysig bok för alla åldrar. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du också kommer tycka om den! :D

   Radera