måndag 3 juni 2019

Skuggan av Helen Ekeroth


Originaltitel: Skuggan
Sidor: 362 (Inbunden)
Serie: Drakberidaren (del 1)
Ålder: 9-12
Recensionsexemplar: Från Rabén & Sjögren, tusen tack!
"Tolvåriga Nuwa börjar på kejsarens drakberidarskola för att lära sig att tämja drakar med hjälp av magi och silverklockor. Där går flickor som vill bli krigare i kejsarens styrka och konkurrensen är hård.
Men Nuwa är också på skolan för att ta reda på varför hennes nu döda mamma plötsligt och utan förklaring slutade som drakberidare. Det visar sig vara svårare än Nuwa anat, både att rida en drake och att få reda på sanningen om sin mamma. Samtidigt dras hon in i en hemlig motståndsrörelse på skolan, något som förändrar allt. Det finns hemligheter som är långt större än hennes egna och frågan är vem som kan lita på vem."
Det här var väldigt mysig och spännande läsning! Perfekt för den yngre fantasyälskaren. Det är lättläst med korta kapitel och samtidigt händer det saker nästan hela tiden så man aldrig blir uttråkad.

Tänk att få gå på en skola och lära sig att rida på drakar. Det hade varit något! Eleverna får en drake utvald till sig och börjar då skapa ett band med den. Till slut ska man nästan känna sig som ett med draken och kunna använda magiska ord och silverklockor för att kunna kommunicera med den. Nuwa har sina egna hemliga skäl för att vara på skolan, men hon vill även väldigt gärna få flyga en vattendrake, precis som hennes mamma gjorde. Men sedan dras hon in i något större och det blir farligt.

Jag tyckte verkligen om den. Det var härligt att få sätta sig och hoppa in i den här världen med magi och drakar. I början hade jag lite problem med att hålla koll på alla namn och karaktärer men det löste sig efter tag. Och för alla som älskar kartor, det finns en karta över skolområdet i början av boken! Den slutade med en otrolig cliffhanger så jag ser fram emot fortsättningen!

2 kommentarer:

  1. Den här vill jag läsa! :D Den låter som något för mig. Och jag har verkligen snöat in på böcker för 9-12 års åldern den senaste tiden.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kan vara riktigt mysigt att läsa böcker för den åldersgruppen! :)

      Radera