torsdag 27 juni 2019

Den märkligaste boken i världen & andra mysterier av Daniel Rydén


Originaltitel: Den märkligaste boken i världen & andra mysterier
Sidor: 271 (Inbunden)
"Historien är full av oförklarliga händelser. I Den märkligaste boken i världen skildrar den skicklige journalisten Daniel Rydén ett spännande urval. En del av dem har aldrig fått sin förklaring, andra är egentligen lösta sedan länge men lever ändå vidare som mysterier mest för att vi vill det. Vi älskar våra gåtor."
Jag är väldigt fascinerad av olika mysterier. Försvunna personer, underliga dödsfall, underliga rykten som envist lever kvar och skapar massvis med teorier. Det är jätteintressant för mig! Så den här boken var självklart perfekt.

Författaren tar upp över femtio olika mysterier i varierande storlekar, några får flera sidor, andra bara en eller två. Vissa är sådana jag har hört talas om tidigare, andra är nya. Vissa finner jag riktigt spännande att läsa om, andra lite mindre. Några av mina favoriter är "Hur dog studenterna i Djatlov-passet?", "Var Anna Andersson en storfurstinna?" och "Vem var mannen på Somerton Beach?". Djatlov och Somerton Beach-historierna har jag redan hört flera gånger men de håller fortfarande fast mitt intresse.

Är du också intresserad av gåtor som fortsätter att gäcka folk så är det här en bok för dig! Jag har bläddrat i den lite då och då när jag inte riktigt orkat koncentrera mig på en längre, sammanhängande berättelse. De korta kapitlen som tar upp ett ämne i taget är riktigt bra för den sortens läsning.

6 kommentarer:

 1. hihi, undrar om inte jag slår den:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/06/samsta-semestertips.html

  SvaraRadera
 2. Den lät spännande, skulle jag kunna tänka mig att läsa :)

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. Den är perfekt om man är intresserad av skumma saker! :)

   Radera