torsdag 28 juni 2018

Himlens fånge av Carlos Ruiz Zafón


Originaltitel: El prisionero del cielo
Sidor: 200 (Inbunden)
Serie: De bortglömda böckernas gravkammare (del 3)
"Det är strax före jul i slutet av 50-talet. Daniel och Bea bor med sin son ovanför bokhandeln, där trotjänaren Fermín är i full färd med att förbereda sitt förestående bröllop. En morgon kommer en gammal man in i bokhandeln och vill köpa en värdefull bok, en ovanlig och exklusiv förstautgåva av Greven av Monte Cristo. Men han tar den inte med sig -– istället lämnar han boken med en dedikation: "Till Fermin Romero de Torres, som återvänt från de döda och har nyckeln till framtiden." Främlingens besök blir upptakten till en berättelse om fångenskap, svek och en hemlighet som legat begravd i mer än två decennier."
Den här serien alltså, som jag är förälskad i den. Jag har fått hem den fjärde och sista delen som recensionsexemplar, då var jag så klart tvungen att läsa ut den här tredje först. Och jag blev inte besviken på den heller, även om den är kortare än tidigare delar och jag har hört flera säga att den inte ska vara så bra.

Tempot är långsamt men det gör absolut ingenting. Det förstärker enligt mig bara den känsla av mystik som omger berättelsen. Det känns nästan som att det här Barcelona är omgivet av dimma och utanför finns ingenting, resten av världen existerar inte. Det är i alla fall så det blir när jag läser, resten av världen bara bleknar bort och allt som finns är historien som Ruiz Zafón målar upp för mig. Jag älskar den känslan!

Nu ser jag fram emot att läsa del fyra, Andarnas labyrint, som är en riktig tegelsten med nästan 800 sidor!

4 kommentarer:

 1. Åh, vad roligt att du tyckte om den!!! Jag tyckte att den knöt ihop de två första böckerna fint och när jag hade läst klart insåg jag ännu mer hur jäkla bra Vindens skugga är. :)
  Vad lyxigt att få fyran som recensionsexemplar! Själv fick jag köpa den men det är den värd. Lite kluven bara när jag ska läsa den. En del av mig vill börja NU och en annan del vill vänta lite så att det blir vid rätt tillfälle. Återstår att se när den blir läst, men det borde bli rätt snart. Alltid både längtansfullt och vemodigt att ge sig i kast med en sista del.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den var jättebra!! Ska bli så spännande att läsa sista men så sorgligt för sen är det slut! Vaf ska man då göra med livet, ungefär så känns det när en superbra serie tar slut! Hoopas du kommer tycka om den! Du får berätta sen!

   Radera
 2. Oj så spännande med den sista boken sen! Läste nyss ut denna och gillade verkligen :)

  SvaraRadera