torsdag 26 april 2018

Rådisgänget - Vänner för livet av Håkan Ahrling


Originaltitel: Rådisgänget - Vänner för livet
Sidor: 102 (Inbunden)
Ålder: 6-9
Recensionsexemplar: Från Idus förlag, tusen tack!
"Danne och Rolle har var sin råtta, eller rådis som de små sötnosarna också kallas för. Tillsammans är de rådisgänget och har hur kul som helst. 
Men så dör Rolles rådis och de begraver honom i skuggan under det höga trädet. Hela rådisgänget går i graven.
Då får Danne en idé som kan förändra allt."
 Jag fick ett mail från författaren som undrade om jag var intresserad av att läsa Rådisgänget, och eftersom det är en barnbok som handlar om djur och sorg tackade jag ja. Det är en kort bok på 102 sidor så den gick väldigt fort för mig att läsa. Det är inte heller bara text utan det finns fina svartvita illustrationer av Peter Häggström också som ger berättelsen ännu mer liv.

Rådisgänget - Vänner för livet är en väldigt varm och charmig bok om vänskap, sorg och kärlek. Om två pojkar som växer upp i väldigt olika hem. Danne har föräldrar som är tillsammans, fortfarande är kära och som stöttar honom. Rolles mamma har precis flyttat och hans pappa jobbar mycket så han får ta hand om sig själv mer.

Vänskapen mellan Danne och Rolle är väldigt bra beskriven tycker jag. De finns där för varandra, är inte rädda att visa känslor och tar hand om varandra om den ena går igenom något jobbigt. Danne försöker göra Rolle glad igen efter att hans råtta dött, och när Danne sedan i sin tur är orolig över sin råttas hälsa hjälper Rolle till på alla sätt han kan.

Det är verkligen en fin liten bok om vänner och livet.

2 kommentarer:

  1. Jag tackar dig av hela mitt hjärta för att du läste min bok och skrev så fina ord om den. Tusen tack ❤️ ❤️ ❤️

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv för chansen att läsa den! :)

      Radera