onsdag 25 april 2018

Hinsides väktare av Albin & Karin Alvtegen


Originaltitel: Hinsides väktare
Sidor: 301 (Inbunden)
Ålder: 9-12
Serie: Hinsides-trilogin (del 3)
Recensionsexemplar: Från Brombergs förlag, tusen tack! 
"Linus vaknar upp av en främmande röst i sitt huvud. Han minns att han och Lionora vann striden mot Faselden, men något känns ändå fel. Väldigt fel. Eftersom Portalen rastat måste Linus återigen bege sig ensam genom Hinsides för att hitta en annan väg hem. Denna gång är inte det farligaste vad han möter, utan vad som redan finns inom honom.
Linus återförenas med Lionora och tillsammans står de inför utmaningar ingen av dem kunnat föreställa sig."
Vilken avslutning! En otroligt spännande upplösning på en fantastisk serie. Jag är faktiskt lite ledsen över att det är slut nu, över att jag inte kommer få läsa om Linus och Lionora igen. De är två karaktärer som är väldigt lätta att tycka om!

Det är svårt att skriva något om handlingen utan att avslöja för mycket om vad som hänt i tidigare böcker, så det ska jag låta bli att göra. Men precis som i dem är det omöjligt att sluta när du har börjat läsa. Korta kapitel och en handling med mycket driv gör så att man bara vill ta sig framåt hela tiden. De utmaningar som tvillingarna möter är tuffa och ibland märker jag att jag läser fortare vissa stycken bara för att jag vill se hur scenen ska sluta så jag kan börja andas igen. Så spännande är det!

Den här trilogin får mina varmaste rekommendationer. Har du inte läst den än så gör det. Gillar du att besöka andra, magiska världar så spelar det ingen roll vilken åldersgrupp du tillhör; Hinsides är ett ställe du behöver resa till. Första delen heter Nyckeln till Hinsides, andra är Hinsides brinner och det här, Hinsides väktare, är alltså tredje och sista delen.

6 kommentarer:

 1. Den här serien låter lovande! Jag har kommit att älska böcker för 9-12 års åldern på sista tiden. :D Så den här åker definitivt upp på listan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh den är jättebra! Den åldersgruppen har verkligen många läsvärda böcker! :) Hoppas du kommer tycka om dem!

   Radera
 2. Den här ska jag läsa snart! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh lite avundsjuk på att du har den framför dig än! :)

   Radera
 3. Den här serien är jag lite nyfiken på faktiskt, både för min egen del och som bok att läsa för sonen. Kanske ska ta mig en seriös titt på den, hoppas den finns på bibblan!

  SvaraRadera