torsdag 21 december 2017

Armstrong: den första musen på månen av Torben Kuhlmann


Originaltitel: Armstrong - Die abenteuerliche Reise einer Maus zum Mond
Sidor: 122 (Inbunden)
Ålder: 6-9
"För länge sedan hade en liten mus en stor dröm. Att förverkliga den krävde uppfinningsrikedom, list och, allra mest, mod. Allt detta hade Armstrong den första musen som reste till månen. En liten vetgirig mus betraktade månen genom sin kikare varje natt. Hans vänner var övertygade om att månen var gjord av ost och inte alls intresserade av att höra om hans vetenskapliga upptäckter. Armstrong bestämmer sig för att ta reda på sanningen och fattar ett stort beslut han ska bli den första musen på månen!"
Det här är en underbar liten guldklimp! En bok med otroligt fina illustrationer och en charmig berättelse om en nyfiken mus med stora drömmar. Armstrong bevisar verkligen att ingenting är omöjligt när man väl bestämt sig!

Den här boken är kanske extra perfekt för det rymdintresserade barnet som samtidigt vill höra på/läsa en historia. Längst bak finns det även lite information om verkliga bitar ur rymdfartens historia. Så efter att ha tagit del av den här fina sagan kan man dessutom få lite fakta om man vill det! Men är man inte intresserad av rymden kan man absolut uppskatta den ändå tack vare hur bra själva berättelsen är. Den står på 6-9 år men jag tycker nog man kan använda den som högläsning för lite yngre också. Om inte annat har den som sagt helt otroliga illustrationer man kan förtrollas av.


8 kommentarer:

  1. ååhh, jag har tittat på den i bokaffären! Den verkar verkligen sååå mysig! <3

    SvaraRadera
  2. Åh, det låter helt fantastiskt! Barnböcker alltså <3

    SvaraRadera
  3. Jag har den framme som "coffee table"-bok faktiskt. Tycker den är så mysig, intressant och har så himla fina bilder. Man kan sitta och titta på detaljerna i evigheter. Rekommenderas verkligen! :-)

    SvaraRadera