fredag 15 september 2017

Efter Emma av Anna E. Wahlgren


Originaltitel: Efter Emma
Sidor: 270 (Inbunden)
Recensionsexemplar: Från Bokfabriken, tusen tack! 
"Vem vet dina mörkaste hemligheter?
Emma är vännen som Sara aldrig kunnat släppa. Där vid sandlådan på gården hade en säregen vänskap sin början. Där och då bestämde de sig för varandra.
Efter att Sara förlorade sin mamma behövde hon fly Gävle. Komma bort. Men trots flytten till Göteborg har hon och Emma lyckats hålla kontakten. Meddelandena, breven och paketen från Emma har kommit regelbundet. Och så plötsligt ingenting. Ingenting alls. Tystnaden kan betyda precis vad som helst och Sara fruktar det värsta. 
Sara måste börja sökandet där allting en gång började och återvänder motvilligt till Gävle och föräldrahemmet. Emma har alltid gillat Saras pappa. Han kanske vet var Emma är."
Det här var en överraskning som dök upp i brevlådan! Eftersom jag läst författarens debut, Skuggan av henne, och tyckt väldigt bra om den kunde jag inte hålla mig utan började läsa den direkt.

Wahlgren visade redan i sin debut att hon verkligen kan skriva psykologiskt spännande böcker och med Efter Emma gör hon det igen! Det är en riktig bladvändare där det enda man egentligen vet från början är att något verkar vara fel. Det är något som inte stämmer med allt, med uppväxten, med försvinnandet. Och i små, små bitar får man veta hur det ligger till. Det är väldigt snyggt gjort och jag sitter som på nålar vissa stunder, andra stunder är jag så frustrerad att jag svär lite för mig själv och andra är riktigt sorgliga och smärtsamma.

Med sina 250 sidor är det en ganska kort bok men den använder varje sida väl. Historien hoppar mellan Saras perspektiv i nutid och Emmas i dåtid. Med stor skicklighet vävs de ihop till ett hålla-andan-av-spänning-slut som jag verkligen inte hade väntat mig.

Jag skrev det efter att ha läst Skuggan av henne och jag skriver det igen; jag hoppas författaren är på g med ännu en bok för jag vill ha mer!

7 kommentarer:

  1. Låter spännande! Läste om den i BTJ-häftet och den fick inte så bra kritik där. Jag känner inte till författaren sen tidigare, kul!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan rekommendera båda hennes böcker! :)

      Radera
  2. Helt missat författaren men får kanske ta och läsa något av henne

    SvaraRadera
  3. Å, låter spännande och mycket läsvärd.

    SvaraRadera
  4. Låter bra att du tycker den var så spännande! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det gör jag verkligen! :) Ser fram emot vad hon kan hitta på i framtiden :)

      Radera