måndag 10 juli 2017

Vassa föremål av Gillian Flynn


Originaltitel: Sharp Objects
Sidor: 278 (Inbunden) 
"Efter en lång tids frånvaro är journalisten Camille Parker tillbaka i sin gamla hemstad. Hon är ditskickad av sin arbetsgivare, en tredje klassens Chicago-tidning för att rapportera om två unga flickors försvinnande. Camille är motvilligt inhyst i sitt föräldrahem, där hon på nytt konfronteras med sin distanserade mamma och den brådmogna trettonåriga halvsyster hon knappt känner. 
Hemsökt av mörka händelser ur det förflutna, och samtidigt bekymrad över det olustiga grepp hennes syster tycks ha om stan, brottas Camille med samma gamla behov av att bli accepterad som plågade henne under uppväxten.
När ledtrådar visar sig bli återvändsgränder identifierar sig Camille allt mer med de unga offren. Och till sist inser hon att hon inte har något val: Hon är tvungen att nysta upp sitt såriga förflutna om hon ska kunna klara sig ur den här hemkomsten med livet i behåll."
Jag har dragit mig för att läsa Vassa föremål. Varför vet jag egentligen inte, det kändes bara som att jag skulle bli besviken av någon anledning. Jag har alltid tyckt att den låter bra, men något gjorde mig tveksam.

Nu kan jag meddela att jag hade väldigt fel! Det här är faktiskt den bästa bok jag har läst av Flynn. Utan tvekan. Så djäkla mörk, spännande och hemsk precis hela tiden. Det finns som inga ljusa, hoppfulla andningspauser, det är nattsvart rakt igenom.

Jag har också länge funderat över titeln. Beskrivningen säger inget om vad den anspelar på. Men det blev verkligen förklarat och där kan jag säga att det blev lite jobbigt att läsa.

Bra var den i alla fall! En väldigt positivt överraskning!

9 kommentarer:

 1. Jag tyckte också att denna var ruggigt bra.

  SvaraRadera
 2. En favorit författare. Väntar på en ny bok nu, tycker att det är dags!

  SvaraRadera
 3. Kommer ihåg att jag också gillade den. Tror inte att jag läst något mer av författaren, borde kanske göra det

  SvaraRadera
  Svar
  1. De andra är också bra men den här var bäst! :)

   Radera
 4. håller helt med dig. den är mörk, ja, men väldigt bra. Flynns bästa

  SvaraRadera