torsdag 13 juli 2017

Sandor slash Ida av Sara Kadefors


Originaltitel: Sandor slash Ida
Sidor: 283 (Pocket)
"Hon är snygg och populär. Han är en nobody.
Hon bor mitt i Stockholms city. Han i en håla utanför Göteborg.
Hon sitter i timmar på kafé med sina polare. Han ägnar all tid åt dansen.
Hon har tröttnat på sex. Han är oskuld.
Hon kallas för bimbo. Han för bögjävel.
Hon hatar sitt liv. Han hatar sitt liv.
Hon heter Ida. Han Sandor."
Det här är en sådan gång då jag sett filmen flera gånger om, men aldrig tidigare läst boken. Jag har alltid velat göra det och nu är det äntligen gjort.
Jag tycker, så långt mitt minne håller, att de var ganska lika ändå. Ibland ändras ju löjligt mycket från bok till film men här kände jag igen det mesta. Fast boken är bättre kan jag säga nu, och då tycker jag ändå väldigt mycket om filmen.

Jag känner att jag kommer närmare karaktärerna i texten. Men så är det väl oftast, det är svårt att undvika att något går förlorat. Här i boken känns allt otroligt äkta och uppriktigt. Det är skitigt och djävligt och svårt. Precis som livet är ibland.

Det är nog faktiskt en bok jag kan tänka mig att jag kommer komma tillbaka till någon gång under livet. Jag har i alla fall blivit väldigt sugen på att se filmen ännu en gång.

8 kommentarer:

 1. Jag minns att jag sträckläste den här under ett par dagar under tonåren, stolt över den bedriften, men den var ju svår att slita sig från :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är den verkligen :) Man vill bara fortsätta!

   Radera
 2. Älskade den när jag var yngre! :-)

  SvaraRadera
 3. Jag älskar boken, men har inte sett filmen - än... Som du säger, karaktärerna kommer ju närmre när man läser, så tycker jag det är generellt sett vad det gäller filmer och böcker. Och nog håller den för omläsningar. :)

  SvaraRadera
 4. Jösses det var länge sen jag läste den boken! Minns att jag då tyckte mycket om den :) Nu känns den lite "tonårsångest" :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja det är ju en del sånt med :D

   Radera