tisdag 4 juli 2017

Jack of Spades av Joyce Carol Oates


Originaltitel: Jack of Spades
Sidor: 243 (Inbunden)
"Den hyfsat framgångsrike författaren Andrew R. Rush börjar få spader av att stå i skuggan av Stephen King. Räddningen blir att under whiskyns påverkan och när resten av familjen sover förvandlas till den våldshyllande, misogyne och extremt hemlige pulpförfattaren Jack of Spades.
En dag hittar hans dotter ett exemplar av Jack of Spades böcker och börjar ställa obekväma frågor. När en läsare i samma veva hör av sig och hotar att stämma Rush för plagiat tappar han besinningen och börjar snart agera som om han hade huvudrollen i någon av pseudonymens mest skruvade romaner."
Äntligen har jag läst mer av Oates! Det var på tiden. När den här kom ut och jag läste handlingen var det självklart för mig att hoppa på den så fort som möjligt.

Och det påminde mig verkligen om varför jag tycker så mycket om Oates. Språket, handlingen, varje sida är ett nöje att läsa. Att det handlar om en författare som sakta verkar bli galen och att boken sen slänger massa blinkningar till favoriter som King och Koontz...vad mer kan jag önska mig?
Det är inte rent ut skräck, men väldigt obehagligt ändå. Jag har nog aldrig tidigare läst en bok där jag märkt så snabbt att något inte är rätt med huvudpersonen trots att det mesta verkar vara normalt. Det var riktigt bra gjort!

Nu är jag verkligen jättepepp på att läsa ännu mer från henne och då är det ju tur att jag har flera böcker olästa i hyllan. Vilken kan det vara dags för härnäst? Blonde kanske?

6 kommentarer:

 1. Jag har samlat på mig några böcker av Oates, men inte läst någon av dem ännu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har du att se fram emot! :) Hon är jättebra :)

   Radera
 2. Blonde läste jag för ganska länge sen och den tyckte jag mycket om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den låter jättebra! Får försöka läsa den i sommar :)

   Radera
 3. Den väntar här i min sommarhög. Kul att höra att du gillade den.

  SvaraRadera