onsdag 3 maj 2017

Namnsdagsflickan av Kristoffer Leandoer


Originaltitel: Namnsdagsflickan
Sidor: 176 (Häftad)
Ålder: Tonår
"Kim och Robin har en fantasivärld ihop: det medeltida landet Berghendia som de styr med järnhand. De delar på allt, även om det är Kim som ger landet liv med sina teckningar. Robins lillasyster Namnsdagsflickan är också med på ett hörn, för det mesta som iakttagare, men ibland som smart idégivare.
Men i takt med att verkligheten tränger sig på hotas Berghendias existens. Medan föräldrarna bråkar sönder familjen, bråkar Kim och Robin sönder sin skapelse, Namnsdagsflickans nya rollfigurer förmår inte rädda den. Kim lämnar dem i vredesmod och kastar sig i stället in i superhjältevärlden: den hjältemodiga ninjan Kassandra Karat föds. 
Men Namnsdagsflickan är ihärdig, trots brytningen fortsätter hon hänga efter Kim i det alltmer framgångsrika serieskapandet, men till slut blir hennes ivriga stöd för påträngande ... Och nu ligger hon i oförklarlig koma sen en vecka. Märkliga tecken tyder på att Namnsdagsflickan är instängd i deras gamla fantasivärld: en trygg plats enligt henne, men full av våldsamma fantasier! Namnsdagsflickan måste väckas och Robin blir tvungen att kontakta Kim, bilderna är den enda ingången till Berghendia..."
Jag är svag för berättelser som handlar om fantasivärldar man själv skapat, som till exempel Bron till Terabitia. Och den här fina boken.

Jag tror det är för att de påminner mig om den värld med magiska vildhästar jag och min dåvarande bästa vän hade. Det är helt otroligt vad fantasin kan bygga. Jag vet att jag nämnt den leken tidigare på bloggen. Vi hade anteckningar om så många påhittade hästar!

Och det är precis sånt den här boken handlar om; vänskap, kraften i fantasin och vad den kan åstadkomma när livet blir lite för jobbigt. Den är kort men hinner med mycket på sina sidor och jag tyckte verkligen om den!

6 kommentarer:

  1. Minns inte den här så jättemycket men har för mig att jag gillade den!

    SvaraRadera
  2. Åh låter som en underbar bok! Gillar också temat av fantasivärldar. :)

    SvaraRadera
  3. Jag minns att jag tyckte mycket om den :) En väldigt charmig berättelse.

    SvaraRadera