onsdag 10 maj 2017

Inte för nära av Colleen Oakley


Originaltitel: Close Enough to Touch
Sidor: 406 (Inbunden)
"Jubilee Jenkins har en ovanlig åkomma: hon är allergisk mot andra människor. Sedan en nära döden-upplevelse som tonåring har hon därför isolerat sig i sitt hem. Men när hennes mamma dör tvingas Jubilee lämna sin trygga exil och ge sig ut i verkligheten igen. Som den stora bokälskare hon är lyckas hon få jobb på det lokala biblioteket och där möter hon Eric Keegan och hans adopterade son, Aja. Eric har precis flyttat till stan och kämpar för att få vardagen att gå ihop samtidigt som han oroar sig för Aja, som två år tidigare förlorade sina biologiska föräldrar i en flygolycka. En varm vänskap växer snart fram mellan dem alla tre, och mellan Jubilee och Eric väcks känslor ingen av dem hade räknat med."
Ibland behöver till och med jag lite paus från mord och hemskheter, jag vet, chockerande eller hur! Nä men lite variation är alltid bra. Och nu lyckades jag faktiskt pricka in en liten pärla bland alla feelgood-böcker.

Inte för nära är en fin och varm berättelse. Inte bara om att hitta kärleken utan också om att våga. Våga ta sig ut ur sin trygga bubbla, våga ändra livet, ja helt enkelt om att våga leva. Jag tycker om Jubilee och känner med henne när hon börjar försöka söka sig ut ur sitt hus. Ångestattackerna, rädslan, jag känner igen mig i det och så klart i kärleken för böckerna. Hennes ångest är ju tusen gånger värre än min och hon tar sig ur den lättare än vad jag tror man hade gjort i verkligheten men det stör mig inte i det här fallet.

Det är riktigt mysig läsning och jag rekommenderar den verkligen om man letar något lätt och charmigt att plocka upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar