måndag 15 maj 2017

I ditt kvarter av Jenny Jacobsson


Originaltitel: I ditt kvarter
Sidor: 376 (Pocket)
Recensionsexemplar: Från Grissla Media, tack!
"Datumet i vigselringen var inget annat än ett bäst före-datum. Klyftan emellan dem växte sig allt större. De som en gång älskat så djupt, var gick det snett?  De hade lovat varandra att stanna i nöd och lust, men vem tänkte på nöd när kärleken och åtrån pulserade i kroppen?
Den nyckfulla vardagen gav ingen ro. Att ständigt tvingas tassa på tå för Melissas vrede urholkade Viggos inre. Det enda han med krampaktig tydlighet visste var att han inte längre stod ut med hennes dagliga misshandel. Det hade blivit allt svårare att dölja skadorna i hans arbete som nyhetsankare på TV4.
Det fanns stunder när han önskade att hon skulle träffa någon annan men all hennes tid gick åt till att kontrollera honom. Du kan lämna henne när du vill var orden hans mor hade sagt åt honom i kyrkan. Inte kunde han ana att det skulle bli så svårt... Det tog tid att brytas ner och det krävdes mod att gå. Skulle han klara det? Och Kevin. Vad skulle hända med honom?"
Det här är en bok som handlar om något man inte hör talas om så ofta. Om män som blir slagna av kvinnorna de lever med. Det är en annorlunda vinkel att läsa ifrån och författaren gör ett bra jobb med att få fram alla känslor. Skammen hos den som blir misshandlad, misstankarna från omgivningen, rädslan att livet aldrig kommer bli bättre, hur man kan älska och hata någon samtidigt.

Den är trots sitt tunga ämne lättläst. Det går fort att ta sig igenom den och man blir en del av hur allt faller ihop och byggs upp om och om igen. Ibland kanske inte saker byggs på de sätt man förväntar sig och det var en styrka med den här boken, den överraskade mig.

Trots allt det positiva var det inte riktigt en bok för mig. Vi klickade inte fullt ut men det är bara på grund av min personliga smak. Jag förstår verkligen att folk tycker om den.

2 kommentarer:

  1. Uppskattar att du på ett fint sätt kan tala om att det inte var en bok för dig. :) Jag som bloggläsare kan ju bli jättenyfiken ändå.

    SvaraRadera