onsdag 21 oktober 2015

De vackraste av Karin Slaughter


Originaltitel: Pretty Girls
Sidor: 464 (Inbunden)
"Alla har hemligheter. Vissa är bara mer brutala än andra. Hennes man blir kallblodigt mördad. Hennes syster är spårlöst försvunnen.
När Claire börjar nysta i det förflutna förstår hon att livet hon levt aldrig varit på riktigt, och att hennes man inte var den hon trodde. Snart inser hon att sanningen är grymmare än hon någonsin kunnat föreställa sig."
Det här är en riktigt spännande bladvändare. Jag läste den på rasterna på jobbet och blev så frustrerad varje gång jag var tvungen att lägga undan den för dagen, och sen vänta en hel dag på att fortsätta läsa!

Vi har Claire och Lydia, två systrar som inte pratat med varandra på flera år. Det fanns en tredje syster, men hon försvann för flera år sedan och de har aldrig fått något svar på vad som hände henne. Medan Lydia har slagits med drogproblem och ett allmänt stökigt liv har Claire gift sig med en väldigt rik och omtänksam man. Men när han blir mördad hittar hon filer på hans dator som får henne att ifrågasätta allt, och varför börjar FBI snoka runt och ställa frågor? Det är det här som gör att de två systrarna sakta börjar närma sig varandra igen. De försöker lista ut vad allt betyder och dras djupare in i mycket sjuka människors spel.

Jag kan verkligen rekommendera den till alla som vill ha en spännande berättelse där det händer något hela tiden. Där det still slut är två systrar som kämpar mot något mycket mer invecklat än de från början trodde och de inte kan lita på någon. Allt är verkligen inte vad det verkar vara.
Men, det är inget för den känslige. Jag kan säga att det är Mo Hayder-klass på vidrigheterna i den här boken.

7 kommentarer:

 1. Tack för tipset! Den här ska jag definitivt kolla upp! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul! :) Hoppas du gillar den om du läser :).

   Radera
 2. Blir mer och mer nyfiken på den här!

  SvaraRadera
 3. Varför har jag börjat bli sugen på böcker som gör mig rädd... haha...

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att det är så kul att bli lite lagom skrämd :D

   Radera
 4. Jag läste nyligen ut denna och även om jag gillar den skarpt på många sätt så blev den lite för rå för mig just nu. Det blev lite för detaljerat och jag skummade faktiskt ett par stycken för att komma förbi det allra värsta så fort som möjligt. Men jag kommer troligen läsa mer av Slaugther då jag gillar hennes sätt att skriva trots allt =)

  SvaraRadera