tisdag 6 oktober 2015

7 frågor

Amanda inne på booksessed har hittat och översatt lite frågor från tumblr! Och jag är svag för frågor så jag svarar så klart på dem.


1. Hur hittar du nya böcker att läsa?
Väldigt många olika sätt! Dels från andra bokbloggare, det finns löjligt många bra tips att få när man läser många bloggar. Sedan har jag börjat hålla mer koll på utgivningen hos förlagen sedan jag började blogga, så därifrån kommer också tips. Dels jobbar jag i en bokaffär så att packa upp varor är ett annat sätt att bli sugen på alldeles för många böcker. Och ibland går jag bara runt i second hand affärer och spanar på hyllorna efter något som verkar intressant.

2. Hur kom det sig att du började gilla att läsa?
Jag har nämnt tidigare att min pappa brukade läsa Pettson och Findus för mig när jag var yngre, och jag älskade det. Jag älskade våra turer till biblioteket och att få kika runt bland alla böcker där. Så jag tackar pappa för det här!

3. Hur har din smak för litteratur förändrats under åren?
Jag skulle nog påstå att under de åren sedan jag börjat bokblogga har den breddats en hel del. Jag testar böcker jag nog annars inte skulle plocka upp. Vilket är jätteroligt! Annars vet jag inte riktigt hur jag skulle säga att den ändrats.

4. Hur ofta köper du böcker?
Just nu är det inte så ofta faktiskt, men den självkontrollen det kräver är hemsk haha. Nej men, jag har perioder då jag köper mycket på second hand, så det blir inte tokdyrt oftast. Och ibland hittar jag någon ny bok jag verkligen verkligen verkligen måste ha och då köper jag den. Men just nu har det varit lugnt ett tag. Vilket kan bero på att jag har en hög med recensionsexemplar att ta mig igenom.

5. Hur kom det sig att du började bokblogga?
En nätkompis till mig skaffade en bokblogg, vilket fick mig att börja läsa bokbloggar. Och då blev jag sugen på att också ha en. Jag har alltid älskat att både läsa och skriva, så perfekt sätt att kombinera de två!

6. Hur reagerar du om du inte tycker om slutet på en bok?
Det är klart att det kan göra mig besviken. Men jag gillar Stephen King så jag är ganska härdad vid att slutet kan flippa ut helt och hållet ganska ofta. Till exempel i hans bok Köplust, där satt jag med hakan i backen och tänkte mest "vad sjutton läste jag precis...?" när jag hade läst slutet. Men jag gillar fortfarande boken för 90% av den är riktigt bra.

7. Hur ofta bläddrar du fram och smygtittar på slutet av en bok?
Slutet? Aldrig. Däremot kan jag ibland inte låta bli att smygtitta några ord framåt ibland om det är ett riktigt spännande avsnitt där jag sitter på nålar och behöver få veta om det situationer kommer lösa sig på ett bra sätt eller inte. Det får jag erkänna kan hända ibland!

12 kommentarer:

 1. Roliga frågor. Kanske får låna dem nån dag :)

  SvaraRadera
 2. Yay! Vad kul att läsa dina svar! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De var roliga frågor att svara på :)

   Radera
 3. Jag tror att det faktiskt kan vara en fördel att vara van vid Kings slut på böcker :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med! Då är man van vid att slutet kan gå hur som helst :)

   Radera
 4. Roliga frågor! Jag lånade dem :-)
  Mitt svar på fråga 6 är skrämmande lika ditt. Gissar att det blir så när en läser Stephen King.

  SvaraRadera