måndag 17 mars 2014

The Walking Dead 1: tills döden skiljer oss åt av Robert Kirkman


Originaltitel: The Walking Dead: Days gone by
Sidor: 144 (häftad)

"En epidemi av apokalyptiska format har svept över världen och väckt de döda till liv. Smittan har på bara några månader fått civilisationen att kollapsa; kvar finns inga myndigheter, inga affärer, ingen post eller kabel-tv. 
En av få överlevande i denna skrämmande framtid är Rick Grimes. Alldeles nyss var han en fridfull amerikansk småstadspolis. Skild från sin familj får han kämpa på liv och död för att försöka finna sin fru och sitt barn.Vilka är egentligen farligast? De döda eller de levande? I en värld befolkad av döda tvingas vi till slut att börja leva." 
Jag erkänner, jag var skeptiskt till det här när jag tog upp seriealbumet för att börja läsa. Nyfiken, men skeptisk. För jag älskar verkligen tv-serien, den är min rensa-huvudet-serie för tillfället och jag tycker den är riktigt bra och spännande. Så jag var lite fundersam hur det här skulle funka för mig, som något att läsa och se bilder till.

Men jag älskar det! Förlåt för svordomen här nu men jäklar så bra det var! Självklart har de gjort tv-serien lite annorlunda så trots att jag sett den fick jag mig en hel del överraskningar under läsningen här. Och det var så intressant att sitta och studera teckningarna efter att man läst färdigt en pratbubbla. Jag är grymt imponerad över de som kan teckna bra, själv kan jag inte ens göra en streckgubbe utan att klanta till det, ungefär.

Så bara wow, det knockade mig helt och hållet, på ett positivt sätt! Jag vill helt klart börja samla på de här albumen, det kändes alldeles för tomt när jag hade läst ut första och inte hade något att fortsätta med på en gång!

4 kommentarer:

  1. Jag har funderat många gånger på att läsa den serien. Nu blir jag riktig sugen efter inlägget;).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den var riktigt bra! Ska köpa hem andra delen så fort jag kan :)

      Radera