lördag 21 april 2012

Röd drake av Thomas Harris


"Han har utplånat två unga familjer. Allmänheten lever i skräck och polisen har inga spår - tidningarna kallar honom ett monster. Men han vet att han är den Röda draken som härskar över liv och död, och snart är det fullmåne... "
Först ska jag erkänna att jag gjorde saker i lite fel ordning. Eftersom jag inte väntade mig att få tag på boken Röd Drake snabbt, så tittade jag faktiskt på filmen från 2002 innan jag läste boken. Nå ja, nu är i alla fall alla böcker med Hannibal Lecter lästa och jag har hittat en klar favorit av dem. Boken Hannibal är den bästa, därefter När lammen tystnar, sen får nog Röd Drake komma, och till sist Hannibal - Upptakten.

Röd Drake då, den var helt okej. Möjligtvis att jag faktiskt för ovanlighetens skull måste säga att filmversionen var lite mer spännande än boken. Det är inte ofta jag tycker det men i det här fallet så hade filmen lite mer av allt. Kanske är det delvis för att Hannibal fick mer plats i filmen än vad han får i boken och Anthony Hopkins spelar honom så otroligt bra.

Jag ska försöka se resten av filmerna också lite då och då framöver, det ska bli intressant att se hur de är.

3 kommentarer:

 1. Se till att få tag i den första filmatiseringen av boken också, Manhunter. Det var den jag såg först och tycker mest att filmen med Anthony Hopkins och Edward Norton är en blek kopia.

  http://www.imdb.com/title/tt0091474/

  SvaraRadera
 2. Den läste jag för mååånga år sedan innan filmen. Kommer knappt ihåg något ifrån boken förutom osten och tänderna. Udda sak att komma ihåg inte sant? :P

  SvaraRadera
 3. Jag tycker om Anthony Hopkins. Han gör rollerna så bra och levande på något sätt. Jag tycker om hans roll i filmen "Zorro". Han bli ju nästa Zorros mästare om man kan säga så, och den gamla sluga, nonchalanta och väldigt fokuserade karaktären han har i den filmen. Jag tycker den passar honom perfekt. Eller som filmen "Wolfman". Själva filmen är väl ganska B, men hans karaktär... man får rysningar när man verkligen får reda på vem hans roll verkligen är i slutet.

  SvaraRadera