söndag 8 april 2012

Ordning och olästa böcker

Efter att ha tillbringat lite mer än ett halvår uppe i Kiruna hos min familj så har jag nu kommit tillbaka hem, till de värmländska skogarna, till min sambo, min katt och mina böcker!
Ska jag vara helt ärlig så har det hittills inte varit någon ordning alls på mina kära böcker, de har stått lite huller om buller.

Men nu när jag kom hem med lite mer nyinköpta vänner så kände jag att det var dags att göra något åt det här. Så igår ordnade jag faktiskt med dem; nu står de i alfabetisk ordning efter författarens efternamn. Då kommer jag så klart få ordna det på nytt lite då och då när det kommer nya böcker som ska bo med mig. Men jag får försöka se det som en liten mysig sak att pyssla med varje gång de nya böckernas antal blivit lite större!

Jag insåg under den här städningen två saker:

1. Vi behöver en till bokhylla. Förhoppningsvis går det att ordna redan på tisdag!

2. Antalet olästa böcker blev tydligt när jag ställde alla olästa på en egen hylla, vilket fick mig att bli lite orolig, tänk om sambon börjar muttra om att det är onödigt att åka till andrahandsaffären på tisdag, där jag brukar fynda böcker! Iiik!

(Det står även två böcker bakom resten av böcker, det fick inte plats på en hylla annars)


Men jag är nöjd med min städning! Det känns lite mysigt att ha alla olästa på ett ställe så här, varje gång jag är i vardagsrummet kan jag se alla böcker jag har att se fram emot! 

2 kommentarer:

  1. Det är riktigt mysigt att flytta böckerna med jämna mellanrum för att få plats med de nya :)

    SvaraRadera
  2. Haha, ja tyvärr har man fler olästa böcker än man tror ;)

    SvaraRadera