måndag 23 april 2012

Läsplats


Då och då när jag kollar igenom mina dagliga boksidor så hittar jag sådana här läsplatser som är så mysiga att det nästan gör lite ont i mig. Jag menar titta bara på den här uppe, hur underbar är inte den? Passar för alla årstider känner jag! På sommaren kan man sitta där med fönstret lite på glänt, njuta av fågelsång och solen. Under hösten och vintern kan man sitta där under en filt och läsa skräckisar, och få sina nerver lite extra förstörda när det skrapar grenar mot rutan. Perfekt eller hur?

Jag tror folk hade fått svårt att få bort mig därifrån.

11 kommentarer:

 1. När jag och min sambo skaffar oss hus har jag planerat att bygga (eller ja snarare han bygger åt mig ;) något sådant där. Med massor av mjuka och härliga kuddar, en lampa som ger det perfekta läsljuset, samt ett litet bord av något slag där jag kan ställa min kopp te. Å vilken dröm. :)

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar plats att sitta/ligga och läsa. Det blir liksom en extra dimension när man har en sådan miljö runt sig.

  SvaraRadera
 3. Vill ha! Jag planerar en sisådär 8-10 år framåt att kunna ta över ett av barnens rum och göra till bibliotek, ett helt eget där jag kan sitta och läsa och bara ha det bra!

  SvaraRadera
 4. Sv: Hehe det är en bra ting att vara lite efter när det gäller böcker. Då har man fortfarande massor av gott framför sig. ;) Finns det två filmer på röd drake? Det visste jag inte. Har sett den ifrån 2002 med Anthony Hopkins och Edward Norton. Har även sett de andra filmerna om Hannibal. =)

  Hoppas huvudvärken din inte kommer tillbaka så du får läsa lite idag. Själv har jag huvudvärk av för lite sömn. Låg och läste för till för sent som vanligt. Haha

  SvaraRadera
 5. En sån där läsplats som är en boknörds största dröm - åh, vill ha! ^^

  SvaraRadera
 6. sv: å Jaha där ser man. Den kom ut två år före jag föddes så inte konstigt att den hamnade i skymundan efter När lammen tystnar kom ut och jag såg den på mitten av 90-talet. ;) Får ta och se den. Alltid varit väldigt förtjust i Hannibal.

  Har du läst alla böckerna om Hannibal utav Thomas Harris?

  SvaraRadera
 7. Åh vad fin! synd bara att den inte passar in i vår lägenhet.

  SvaraRadera
 8. En helt underbar plats och liknar min önskeplats som jag skulle vilja ha i mitt hem. Jag hade en bred fönsterkarm i mitt förra rum som jag satt i år ut och år in n_n På sommaren dinglade jag med benen utanför fönstret på andra våningen och på vintern satt jag virad i en filt och myste ^u^

  SvaraRadera
 9. Tjena!
  Jo, jag hade skrivit här innan och sett den läggas upp, men din blogg har nog raderat den igen. Ha! Tänk, en egen-tänkande blogg! Häftigt n_n
  Jo, jag hade skrivit att det likar något tagit ur mina drömmar, den läsplatsen du har på bild.
  Jag hade en när hela familjen bodde på gården. I mitt rum hade jag en bred fönsterkarm som jag kunde sitta och läsa i. På sommaren med benen dinglande ute i friska luften och om vintern med en varm filt runt mig, båda gångerna med näsan i en bok. n_n
  Hoppas det sparas denna gången :S
  Kram

  SvaraRadera
 10. Jag har alltid älskat sådana där små krypin. Brukar finnas på gamla slott och herrgårdar. Vill också ha något liknande i framtiden :)

  SvaraRadera