måndag 11 mars 2024

Tack & förlåt av Lisa Westerlund

 

Originaltitel: Tack & förlåt
Sidor: 285 (Häftad)
Recensionsexemplar: Från författaren, tusen tack!
"I tjugo års tid har Andreas liv kretsat kring arbetet som jurist och livet med dottern Nina. Nu när Nina vuxit upp och flyttat hemifrån står Andrea ensam kvar i en lägenhet i Norrtälje som gått från att vara ett hem till att bli en samling väggar och möbler. Vilsen, övergiven och förvirrad försöker hon hitta en väg framåt, bort från det gråa liv hon ofrivilligt snubblat in i.

En dag får Andrea det mystiska uppdraget att hjälpa en ung man som heter Anton. Uppdragsgivaren säger sig vara Antons farfar och påstår sig vara den enda som vet sanningen om Antons förflutna.

För att hjälpa Andrea och Anton i jakten på sanningen får de en svart hund, ett tomt fotoalbum och fem handskrivna brev. Ledtrådarna leder dem in i en rörande och charmig historia om hemligheter och livsval som kommer att förändra Andreas och Antons liv för evigt."

Tack & förlåt är en berättelse om att hitta nya vägar i livet, att förstå vad som är viktigt och att det aldrig är för sent att bryta gamla mönster. 

Det är en bok som är lätt att komma in i. Jag drogs genast in och blev nyfiken på vad som skulle hända. När det finns någon sorts jakt på ledtrådar med i en bok är jag intresserad! Här blandas det dessutom med karaktärer som är väldigt lätta att tycka om. Andrea börjar sakta men säkert omvärdera sitt liv och vad som egentligen är viktigt för henne, Anton får reda på att det finns saker i hans förflutna som han inte har någon aning om och som ett extra stort plus har de varsin underbar hund.

Jag uppskattar också att den inte helt följer den klassiska feelgoodmallen. Allt behöver inte handla om romantisk kärlek. Det finns så mycket annan fin kärlek att glädjas över i livet. Här ser vi den mellan föräldrar och barn, vänner, människor och hundar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar