torsdag 14 mars 2024

Blodsband av Rachel Caine

 

Originaltitel: Wolfhunter River
Längd: 13 h 15 min
Uppläsare: Magnus Roosmann, Anna Maria Käll, Christopher Lehmann, Hanna Ardéhn
Serie: Stillhouse Lake (del 3)
"Det förflutna fortsätter jaga Gwen. Varken hennes ex-makes illdåd eller nättrollen som gjort henne till måltavla ger henne någon ro. Det enda hon vill är att ge sina barn ett normalt liv. Men en dag får hon ett samtal. En okänd kvinna vid namn Marlene Crockett ber om hennes hjälp. Marlene känner sig hotad, men vill inte berätta mer på telefon. När Gwen kommer till den avlägsna lilla staden Wolfhunter är Marlene redan död och hennes dotter sitter häktad för mordet. Men Gwen vet att det inte var dottern som Marlene var rädd för. Hon bestämmer sig för att hitta den riktiga mördaren, men timmen är redan slagen. Ovetande går hon rakt i fällan, en fälla som är konstruerad för att drabba dem hon älskar."
Jag funderade lite efter bok två hur det skulle gå med att hålla liv i spänningen i fler delar med tanke på att en del av problemen blivit lösta. Men det visade sig att det inte var något att oroa sig för!

De här böckerna är otroligt svåra att sluta lyssna på när man börjat. Nerverna slits och jag bryr mig verkligen om karaktärerna nu när jag hängt med dem i ganska många timmar. Jag vill att det ska gå bra och sitter som på nålar när de utsätts för prövning efter prövning. 

Uppläsarna gör ett fantastiskt jobb med att väcka de olika personligheterna till liv och berättelsen får ett extra djup när det finns en uppläsare för varje perspektiv som följs. 

Jag vet att det finns åtminstone tre delar till och jag håller tummarna för att de också kommer översättas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar