onsdag 3 maj 2023

I spindelns nät av Rachel Caine

 

Originaltitel: Stillhouse Lake
Längd: 11 h 15 min
Uppläsare: Anna Maria Käll
Serie: Stillhouse Lake (del 1)
"Hemmafrun Gina Royal lever ett lyckligt liv med sin make Melvin och deras två barn. Men när Melvin avslöjas som en sadistisk seriemördare tvingas Gina fly för att undkomma dem som tror att hon var sin mans medhjälpare. Under sitt nya namn Gwen Proctor tar hon sin tillflykt till det ensligt belägna Stillhouse Lake. Vardagen återvänder sakta, men en dag flyter en mördad kvinna upp i sjön. Liket uppvisar skador som Gwen har sett tidigare, på Melvins offer, men maken sitter bakom lås och bom. Jagad av det förflutna ställs Gwen inför sin värsta mardröm. Hon vet att hon måste skydda sin familj. Till varje pris."

Jag tänker låta er veta en detalj jag önskade att jag hade vetat när jag började på den här boken; det är första delen i en serie. Jag var inte alls beredd på det och trodde att allt skulle bli avslutat när boken var slut.

Nå, det gjorde egentligen inte så mycket. Jag blev bara lite snopen och sedan frustrerad på att jag behöver vänta i flera månader på att del två kommer på svenska. Jag hade kunnat hoppa direkt på nästa om den hade funnits tillgänglig! 

För det här var riktigt spännande. När jag kom till jobbet en dag hade jag ungefär 1 timme och 20 minuter kvar. Jag lyssnade hela lunchrasten och fick avbryta med 20 minuter kvar och mina kollegor hade väldigt roligt åt att jag nästan hoppade av frustration för att det hände så mycket och jag ville bara fortsätta lyssna.

Huvudkaraktären, Gwen, är riktigt tuff. Hon gör verkligen allt hon kan för att skydda sig själv och sina barn. Jag hejar på henne hela tiden. Det är intressant att se alla säkerhetsåtgärder hon har för att de ska vara trygga och anonyma där de bor. Samtidigt är de alltid redo att fly, vilket så klart tär på både henne och barnen. 

Jag gillade den verkligen! Jag får se om jag orkar vänta på del två på svenska eller om jag måste skaffa den på engelska. 

2 kommentarer:

  1. Aj då är det en serie, då är frågan om man ska vänta och läsa alla på en gång.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det finns 3-4 böcker tror jag! Den var väldigt bra att lyssna på så jag kanske håller mig och väntar på att del två kommer i oktober :)

      Radera