torsdag 4 augusti 2022

Eldvakt av Camilla Sten

 

Originaltitel: Eldvakt
Sidor: 334 (Inbunden)
Serie: Järvhögatrilogin (del 3)
Ålder: Unga vuxna
"Studenten närmar sig för Julia och Astrid, men för Julia känns friheten långt borta. Hur ska hon kunna lämna Järvhöga efter allt som hänt? När hon vet att skuggorna som lurar i skogen inte bara finns kvar där, utan verkar växa sig starkare?

Även för Emil tycks situationen värre än någonsin. Markus blir inte bättre, snarare verkar han glida allt längre bort, in i något annat. Och nyheten om Läroverkets nya ägare oroar, vem är egentligen den mystiska Oscar von Graaf?
Medan lågorna kommer närmare inser både Emil och Julia att tiden håller på att rinna ut."

Vilket avslut på en fantastisk trilogi! 

Nu har jag läst fem böcker av Camilla Sten; de tre delarna om Järvhöga och två av hennes spänningsböcker för vuxna. Alla har varit riktigt bra så det känns som det är läge att kalla henne för en ny favoritförfattare! 

Det är något med stämningen i de här böckerna, den är verkligen påtaglig även om det som gömmer sig i skogen sällan faktiskt är tydligt i böckerna. Men man känner obehaget, hotet som finns där. Och jag håller andan och hoppas på att karaktärerna som jag lärt känna så bra nu ska klara sig.

Det är verkligen så det känns, som att jag lärt känna Julia, Astrid, Emil och Markus. De är så levande att det känns fullt rimligt att det finns ett litet samhälle någonstans i Sverige där de finns på riktigt. Då vet man att en författare har lyckats med att skriva bra karaktärer!

Jag rekommenderar varmt den här serien!

2 kommentarer: