måndag 14 mars 2022

Annikas förråd av Florence Wetzel

 

Originaltitel: Annikas förråd
Sidor: 252 (Häftad)
Recensionsexemplar: Från författaren, tusen tack!
"En siameskatt med skrämmande krafter. En författare som är livrädd för sin litterära agent. En vind i Gamla stan med ett mystiskt skåp. En dalahästfabrik med en dunkel hemlighet. Dessa läskigheter och mer hittar man i denna novellsamling som utspelar sig i Sverige. Det är bara att öppna dörren och kliva in i Annikas förråd...om du vågar."

Jag tackar väldigt sällan ja till recensionsexemplar nu för tiden, men när Florence skrev och frågade om jag ville läsa hennes ondskefulla novellsamling kände jag direkt att det var något för mig! Jag har dessutom läst och gillat två av hennes tidigare böcker, The Grand Man och The Woman Who Went Overboard.

När jag har läst ett tag inser jag att känslan jag får av novellerna är väldigt lik den jag får när jag lyssnar på Creepypodden. De här berättelserna hade passat in perfekt i ett avsnitt där! Det är väldigt bra betyg för mig då det är en av mina favoritpoddar. 

Wetzel tar saker som under normala omständigheter inte alls skulle vara läskiga, och gör dem skrämmande. Noveller kan vara svåra att lyckas med och ofta känner jag att något saknas, men så är inte fallet med den här boken. När jag skriver det här inlägget har det gått några dagar sedan jag läste ut boken men bara av att titta på titlarna kommer jag ihåg vad varje berättelse handlar om, det är inte ofta en hel samling fastnar så bra i minnet!

4 kommentarer:

 1. Den här novellsamlingen gillade jag jättemycket. Sen var det roligt att strax efter läsningen också träffa författaren och ta en fika med henne! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh det kan jag tänka mig var extra roligt :D

   Radera
 2. Får nog ta och prioritera denna bok då den ligger här hemma och väntar. Jag visste dock inte att hon hade skrivit fler böcker. Får kolla in dem :)

  SvaraRadera