onsdag 2 februari 2022

Vidundret vid Dundret av Sofia Rutbäck Eriksson

 

Originaltitel: Vidundret vid Dundret
Längd: 6 h 45 min
Serie: Katarinas eminenta detektivbyrå (del 7)
Uppläsare: Ellen Jelinek
"Ingen tackar väl nej till chansen att tjäna 850 miljoner, så varför skulle inte Luleås mest eminenta detektivbyrå kunna bli en realityserie av rang? Kan Kardashians, så kan väl Katarina. 
Hon och Greta filmar därför sig själva när de hals över huvud kastar sig iväg till Gällivare för att hitta en excentrisk predikant som försvunnit. Som om inte det vore nog måste de mäkla fred mellan Jamaica och Pakistan samtidigt som de friar Greta från monstruösa mordanklagelser. 
Trots att ingen av dem hade väntat sig att möta vidundret vid Dundret, visar det sig att sammandrabbningen i de iskalla och mörka skogarna är oundviklig och kommer förändra deras liv för evigt. Eller åtminstone fram till typ torsdag-fredag."

Katarina och Greta är äntligen tillbaka! Den här gången letar de sig upp till Gällivare för att leta efter en försvunnen predikant. Det blir ett äventyr med läskiga renar, poliser som inte verkar göra sitt jobb och en underlig sekt. Kanske till och med ett möte med det mytomspunna vidundret vid Dundret. Jag måste säga att jag älskar titeln.

Det här är lika helgalet och underhållande som alltid. Nu för tiden är det som att återse gamla vänner så fort jag får börja lyssna på en ny berättelse om Katarina och gänget. Det blir lite spännande också när Katarinas självförtroende och envishet gör så att hon hamnar i en farlig situation.

Det är ett fortsatt nöje att lyssna på den här serien och jag hoppas att Katarina har många äventyr kvar framför sig! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar