onsdag 8 maj 2019

Återträffen av Camilla Sten & Viveca Sten


Originaltitel: Återträffen
Tid: 2 t 54 min
Uppläsare: Alexandra Rapaport
"Fem kvinnor åker till fjällen för en återförening. Det är tjugo år sedan de pluggade ihop och Lisen - som äger ett överdådigt hus i Åre - bjuder in. Trots den inledande champagnen maler oron inför en helg med personer som de egentligen inte känner längre. Helgen börjar glatt med en god middag och prat om gamla minnen, men allt eftersom börjar sprickorna visa sig. 
Livsbesvikelser och avund kommer i dagen, och medan snöovädret tilltar på fjället övergår den sjudande spänningen i öppen konflikt. De kan inte förlåta vare sig varandra eller sig själva för gamla försyndelser. Och när nya hemligheter når upp till ytan brister fördämningarna. Fem åker dit men bara fyra återvänder hem."
Jag kände för en kort ljudbok och då var den här perfekt. Dessutom hade jag sett en hel del bra recensioner på den. Om att den skulle lyckas vara ganska obehaglig i sitt korta format.

Och det lyckas den verkligen med. Man märker snabbt att något inte riktigt stämmer, speciellt med en av karaktärerna. Det känns bara fel. Men det finns inget jättekonkret att peka på direkt, bara en föraning.

Det märks också hur mycket de vuxit ifrån varandra under åren som gått. Att deras liv verkligen tagit olika vägar och egentligen har de inte så mycket gemensamt förutom minnen. Det är bra skrivet och den där obehagskänslan kryper närmare och närmare innan allt når sin kulmen.

Letar du något kort och lite spännande, men inte hemskt, att lyssna på så kan jag rekommendera den här! Nu under maj ska jag även läsa Staden som Camilla Sten skrivit och den är jag verkligen taggad på att ta tag i!

4 kommentarer:

 1. Åre har jag besökt september, fint upp i backe då

  SvaraRadera
 2. Den här låter spännande. Lite ruskig och klaustrofobisk på något sätt. Ska bli intressant att se vad du tycker om Staden, den vill jag verkligen läsa. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser väldigt mycket fram emot att börja med Staden :D

   Radera