torsdag 26 maj 2016

Tiggaren av Sofie Sarenbrant


Originaltitel: Tiggaren
Sidor: 389 (Inbunden)
Serie: Emma Sköld (del 5)
Recensionsexemplar: Från Bookmark Förlag, tusen tack! 
"Minnesstunden är känslosam. En ung kvinna är död, under ofattbara omständigheter. Men i bakgrunden befinner sig en person som intensivt betraktar de sörjande, mån om att själv inte bli sedd.
Samtidigt faller Stockholms tiggare offer för vad som verkar vara en psykopatisk seriemördare. Polisen famlar i mörkret - och den enda personen som kan stoppa morden måste göra allt för att stanna i det fördolda."
Wow, måste jag säga först och främst. Vilken underbar sträckläsning den här berättelsen bjöd på! Jag började på den i måndags kväll efter jobbet. Tanken var att jag bara skulle läsa något kapitel för att stilla min nyfikenhet lite, men några timmar senare var den utläst. Det var omöjligt att sluta!

Det här är faktiskt min första bekantskap med Sarenbrants böcker och jag var lite orolig över att det skulle påverka läsningen. Men det gick jättebra att hoppa in så här mitt i serien. Jag blev väldigt smidigt uppdaterat om sånt jag behövde veta. Jag vill inte skriva för mycket om själva handlingen, då det här är en sådan bok man lätt kan råka säga lite för mycket om.

Spännande var det i alla fall hela vägen! Jag satt som på nålar större delen av läsningen och när jag väl var klar bultade mitt hjärta hårt i bröstet. Det är ett aktuellt och viktigt ämne, om hur utsatta tiggarna är i vårt samhälle och hur vidrig människosyn vissa har. Boken lämnar mig både arg och ledsen, för visst är just det här en påhittad historia men det finns i verkliga livet också.

Jag kan verkligen rekommendera Tiggaren, vare sig du läst tidigare böcker i serien eller väljer det här som din första.

10 kommentarer:

 1. Vad roligt att bli överraskad :)

  SvaraRadera
 2. Hm, jag tackade nej till den här eftersom jag inte hade läst resten av serien, men nu blir jag ju nyfiken... Den verkar riktigt spännande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är otroligt spännande :) Minns hela läsningen som att hålla andan hela tiden ungefär :)

   Radera
 3. Har inte läst Avdelning 73 än, men det är nog fullt möjligt att både den och Tiggaren kan bli lästa i år :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Avdelning 73 kan jag ju inte säga något om men Tiggaren var verkligen grymt bra :)

   Radera
 4. Har sett denna bok dyka upp lite här och där på sistone. Är verkligen sugen på den! Särskilt nu efter ditt inlägg :)

  SvaraRadera
 5. Riktigt spännande serie och roligt att det fungerade så bra att hoppa in mitt i serien :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var en positiv överraskning :)

   Radera