tisdag 23 juni 2015

Stormningen av Harry Sidebottom


Originaltitel: Fire in the east
Sidor: 500 (Inbunden)
Serie: Roms krigare (del 1)
Recensionsexemplar: Från Lind&Co, tack! 
"Året är 255 E. KR. och det romerska kejsardömet har vuxit till sin bristningspunkt. Dess makt och auktoritet är utmanad längs med rikets alla gränser men det största hotet kommer från den sassanidiska dynastin i öst. Där ligger den isolerade romerska staden Arete och väntar på den ofrånkomliga invasionen.
En man skickas ut för att förstärka stadens befästningar och stridsviljan hos den alltmer desperata befolkningen. Mannen heter Ballista, och han får i uppdrag att kämpa mot den farligaste motståndare som imperiet någonsin stått inför."
Så, då har jag läst ut den första boken på väldigt länge inom just det här området. Sist var det som sagt Igguldens böcker om Caesar. Skulle jag jämföra de två skulle jag nog säga att Igguldens böcker kändes lite mer lättlästa, medan Stormningen tog ganska länge att ta sig igenom. Det är inte för att den var dålig på något vis, men för att det inte gick att läsa långa stycken i taget. Det blev lite för många namn, för mycket strategier att hålla reda på för mig.

Boken känns otroligt välskriven och genomarbetad. Det märks att författaren har otroligt stora kunskaper i det ämne han skriver om. Det här är första delen i en serie och är alla lika välarbetade kommer det verkligen bli jättebra.

Det jag gillade mest i boken, vilket kanske visar att jag är lite i fel målgrupp för den, är samtalen och tankarna. Det som visade på hur relationerna var mellan de som stod högt och lågt i rang. Mellan män och kvinnor. Ja mellan alla. Det var då jag blev som mest fångad och snabbt läste vidare.

Jag rekommenderar den absolut till den som vet med sig att just krig och sådant i historisk miljö är något som intresserar! Har man någon i sin omgivning som gärna läser Iggulden så kan den här vara en perfekt present.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar