onsdag 10 december 2014

Saga Swärd: omskakare och världsresenär av Taliah Pollack


Sidor: 364 (Inbunden)
"Saga Swärd är arg på det mesta. På mamma och pappa som övergett henne. På mormor som bara tjatar. På alla som säger att hon är sjuk. 
Efter olyckan som dödade hennes tvillingbror upptäcker Saga att hon kan resa till främmande världar. Det sägs att en svartkonstnär samlar sina krafter och att Saga har en uppgift att fylla. Men varken hotet om världarnas undergång, doktorns medicinering eller ödet som Omskakare kan stoppa Saga från att söka efter det som gått förlorat. Snart är stormen här."
Det första jag tänkte på när jag började läsa den här boken var att den fick mig att känna lite Alice i underlandet-vibbar. Det är en ung tjej som hamnar i andra världar och möter en hel del underliga karaktärer, både trevliga och onda.

Men jag tycker faktiskt den här är mycket, mycket bättre än Alice i underlandet. Jag läste Alice för några somrar sen men fick tvinga mig igenom den boken. Saga Swärd hade jag däremot svårt att lägga ner. Jag njöt av varenda minut jag fick läsa i den och följa med på hennes äventyr i de olika världarna.

Det är en spännande och intressant berättelse där det goda och onda kämpar mot varandra, ena sidan vill rädda alla världar medan den andra vill krossa dem.
Saga är en väldigt härligt karaktär som är orädd och tuff. Hon hänger ganska snabbt med på det här galna och underliga som händer henne, hon tycker det är lite läskigt men hon gör det hon måste i alla fall.
Jag läste mycket av den här på bussen till praktiken och ibland satt jag och fnissade till högt för mig själv, ibland suckade jag säkert åt hur frustrerande hennes mormor kunde vara och det skulle inte förvåna mig om jag faktiskt rynkade pannan åt vissa lite mer äckliga scener i boken. Så har någon sett mig läsa den här boken har de säkert fått något att fundera på.

Jag har inte hört något alls om den innan jag började läsa den. Enda anledningen till att jag visste om den var för att författaren frågade om jag ville ha den som recensionsexemplar i form av en e-bok för..2 år sedan kanske? Men eftersom jag inte läser böcker på datorn eller telefonen fick jag tacka nej, den har dock varit kvar på min önskelista ända sedan dess.
Så nu är jag glad att den äntligen blev läst. Och vill du ha en bra och spännande ungdomsbok, så tycker jag att du också ska plocka upp den här!

2 kommentarer:

  1. Vad kul att höra att du gillade den så mycket! Jag fick denna som e-bok för evigheter sedan, men ja, det är ju det där med att läsa på läsplattan... Nu har jag tänkt att läsa en e-bok varje månad, nästa år, så de där surdegarna blir lästa någon gång, och denna är en av dem :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då var det säkert i samma sväng jag fick förfrågan om att läsa den :) Så den har väntat ett tag! Hoppas du gillar den när du läser den :)

      Radera