söndag 28 december 2014

Hercule Poirots jul av Agatha Christie


Originaltitel: Hercule Poirot's Christmas
Sidor: 234 (Inbunden)
"Simon Lee är mycket rik. Han är också en mycket otrevlig gammal herre...
...och inte är det för att fira en fridfull jul som han bjudit släkten till sig på Gorston Hall. Stämningen är laddad och på själva julafton sker ett brutalt mord. Ingen i familjen går fri från misstankar. Alla har motiv, alla har haft möjlighet - och alla har alibi.
Hercule Poirot griper förtjust tillfället att bryta upp från en dragig engelsk jul framför vedbrasan för att avslöja mördaren..."
Den här boken är ju aktuell igen i nytryckt utgåva. Men jag hade hittat den här på second hand för ett tag sen så fast den är äldre har jag varit nöjd med den. Jag gillar faktiskt omslaget också, en skelettomte är väl aldrig fel!

Simon Lee är verkligen en mycket osympatisk karaktär, han drar igång bråk mellan sina barn och försöker få alla bägare att rinna över. Men han hinner inte så långt innan någon avslutar hans liv. Och då drar den här mysdeckaren igång ordentligt med Hercule Poirot som kommer för att lösa fallet.

Det här var perfekt mysjulläsning som ändå är lite spännande. Det är pusseldeckare på hög nivå och även om jag faktiskt hade listat ut en del av sanningen i slutet så hade jag inte listat ut mördaren. Jag är ganska säker på att det jag faktiskt listade ut, var skickligt placerat av Christie så att man skulle känna att man hade koll, innan hon snodde runt på det lite mer och överraskade i alla fall.

Det är inte speciellt blodigt eller hemskt, så letar du en deckare utan alltför mycket äckliga detaljer så är Christies böcker ett väldigt bra val!

4 kommentarer:

  1. Jag gillar verkligen Christie och hade tänkt läsa den här i jul, än finns det tid men jag misstänker att jag inte kommer hinna :P

    SvaraRadera
  2. Jag är verkligen jättesugen på att läsa Agatha Christies deckare. Var ett tag sedan.

    SvaraRadera