lördag 26 januari 2013

Femtio nyanser av honom av E L James


Originaltitel: Fifty shades of Grey
Sidor: 556

"Den naiva och oskuldsfulla Ana blir förskräckt när hon inser hur mycket hon vill ha Christian, och när han varnar henne för att komma honom nära blir hon bara mer intresserad. 
Men Christian Grey är ingen vanlig man - stormrik, passionerad och kontrollerande, med mörka hemligheter som döljs bakom den perfekta ytan. Snart upptäcker Ana mer än hon någonsin kunnat ana om sina egna begär, och allt det Grey gömmer för omvärlden..."

Ja ni, nu har jag läst den här boken som jag hört så mycket om. Och jag känner redan nu att det här kommer bli ett inlägg där jag inte kommer få fram allt jag vill ha sagt. Så mycket tankar som snurrar, så svårt att få ner allt i ord!

För det första så förväntade jag mig ju nästan att det här skulle vara ren porr i bokform, vilket fick mig att tro att jag inte skulle gilla den. Och visst, de har en hel del sex, men så farligt var det väl ändå inte? Jag hade också fått för mig att denna Mr. Grey skulle vara grym och nästan känslokall. Att han har problem med att känna kärlek och att han bär runt på något i sitt bagage är ju ganska tydligt genom boken, man får lite små ledtrådar här och där. Men igen, han var inte alls så som jag trodde att han skulle vara.

Jag tycker historien mellan sexscenerna är riktigt intressant faktiskt. Så för mig är det här en bok om ett förhållande mellan två personer som har väldigt olika startpunkter och önskningar, men som vill få det att fungera. Båda två får ju ompröva sina bilder av sex och förhållanden, båda två verkar få fundera väldigt mycket även om det mest märks på Ana eftersom det är henne man följer.

Så, jag erkänner att jag kommer läsa fortsättningarna. Jag vill verkligen få veta hur allt kommer utveckla sig.

6 kommentarer:

 1. Har du blivit taggad? Isåfall vill jag tagga dig då!! :D

  http://tessansbokblogg.blogg.se/2013/january/tag-happy-bookaholic.html

  Du behöver inte svara om du inte vill :P Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte blivit taggad än så tack :D Ska svara! ^^

   Radera
 2. Ett bevis på att man inte ska tro på allt man läser i recensioner ;) Jag tyckte ungefär som du när jag läste den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja verkligen :). Blev en positiv överraskning att läsa den! :)

   Radera
 3. Kul att du gillade den! Jag kände ungefär som du efter att ha läst den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev väldigt positivt överraskad av den! :)

   Radera