lördag 3 december 2011

Veckans bokbloggsjerka

Veckans bokbloggsjerka hos Annika består av den här frågan;

Hur får du tag på dina böcker? Köper du eller lånar du dem? Finns det någon internetbokhandel som du anlitar oftare än andra? Kort sagt: beskriv hur du får tag på dina böcker som trängs i bokhyllan och som gör allt för att fånga ditt intresse. 

Jag köper och lånar på bibliotek. Det var några år då jag slutade helt att låna böcker men jag har återupptäckt det under det senaste året. Nu tycker jag bibliotek är riktigt magiska platser med så många berättelser som bara väntar på att få läsas!

Här i Kiruna där jag befinner mig just nu har det ju öppet en ny bokhandel och där har jag varit och handlat lite. Det verkar vara riktigt trevliga personer som driver den och jag hoppas att folket här i stan går dit och handlar så den får stanna kvar!

Annars lånar jag böcker av min lika läsglada storasyster, billigt och bra det också :). Och hon har bokhyllan full med böcker jag inte läst än. Det är till exempel av henne jag fått låna Millenium-trilogin som jag är lite sen med att läsa.

Köper jag böcker på internet så är det till 99% från adlibris, de gånger jag handlar någon annanstans på internet så är det oftat pga att jag inte hittat boken där först.

Det där med recensionsex har jag inte försökt mig på ännu, vet inte om det är så att man måste ha en blogg med visst antal besökare eller så för att få sådana?

5 kommentarer:

 1. Jag är den enda boknörden bland släkt och vänner, så oftast är det jag som får låna ut mina böcker :(

  SvaraRadera
 2. Har heller inte så bra koll på det där med recensionsex? Samtidigt är jag osäker på om jag skulle gilla att läsa sånt som stoppas i handen på mig. Vill välja själv!

  SvaraRadera
 3. Tur du har som kan låna av storasyster :) Här är det nästan tvärt om, jag förser hela tjocka släkten med böcker känns det som..

  SvaraRadera
 4. Selv nyder jeg også at gå mellem alle bøgerne på Biblioteket og bare plukke ned fra hyllerne!

  ps. tak for linket til http://bookshelfporn.com/ :)

  SvaraRadera
 5. Ja just det, långa av kompisar och mamma glömde jag ju skriva upp. På så vis får man ju boken i sig som ett tips, det är bra! :-)

  SvaraRadera