torsdag 22 december 2011

Stephen King - Signal

Nu sitter jag med Kings Signal i famnen, utläst. Och tittar lite misstänksamt på min mobiltelefon. Den här boken tillsammans med min mobils förmåga att ringa precis när jag sitter och läser den, har gjort mig lite småparanoid under tiden! Vilket får vara ett bra betyg till Kings bok, skriven så det verkligen känns.

"Som en blixt från klar himmel drabbas mänskligheten av en epidemi som sprider sig med en hastighet utan motstycke. Orsaken är ett fenomen som snart blir känt som Signalen, och attackredskapet är mobiltelefoner. Allas mobiltelefoner. Inom några timmar är de flesta antingen döda eller galna och världen går in i sin mörkaste tid.

Konstnären Clayton Ridell befinner sig i Boston när förödelsen börjar och snart står han och ett fåtal överlevande omringande av kaos och en människastam som blivit reducerad till sitt mest basala tillstånd. Tillsammans med Tom McCourt och tonåringen Alice flyr Clay från ett brinnande Boston för att ta sig hem till sin familj i Maine.

Under sin mödosamma resa norrut finner de primitivt klotter: KASHWAK = INGEN-FON. Ett löfte, möjligen. Eller ett hot..."

2 kommentarer:

  1. Det låter som att du gillade den. Vad kul. Jag har hört så många som inte tyckte om den. Själv tyckte jag den var riktigt otäck och jag tittade misstänksamt på mobiler ett bra tag efter.

    SvaraRadera
  2. Ja jag tyckte den var bra :) När man blir så påverkad att man tittar lite fundersamt på mobilen extra gång innan man svarar tycker jag han har gjort ett bra jobb med skrivandet :P

    SvaraRadera