torsdag 10 november 2022

Spindeln av Lars Kepler

 

Originaltitel: Spindeln
Längd: 19 h 11 min
Serie: Joona Linna (del 9)
Uppläsare: Jonas Malmsjö
"För tre år sedan fick Saga Bauer ett vykort med en hotfull text om en pistol med nio vita kulor - varav en väntar på Joona Linna. Det stod att hon var den enda som skulle kunna rädda honom. Hon visade kortet för Joona, men tiden gick och hotet bleknade som en meningslös provokation. Fram till nu.

En säck med en nästan fullständigt upplöst kropp hittas fastsurrad i ett träd i Kapellskär. På mordplatsen återfinns en mjölkvit patronhylsa. Via komplicerade gåtor börjar en bestialisk förövare ge polisen möjligheten att stoppa serien av mord.

Joona Linna och Saga Bauer kämpar sida vid sida för att lägga pusslet och rädda de utsedda offren innan det är för sent. Den våldsamma jakten blir alltmer desperat. Kanske är denna seriemördare omöjlig att stoppa, kanske sitter de redan fast i spindelnätet."

När jag börjar på en bok av Kepler förväntar jag mig spänning, galen slitning av mina nerver och råa mord. Jag blir inte besviken på Spindeln, jag får precis det jag hoppas på. 

Jag tycker verkligen om Jonas Malmsjö som uppläsare, hans röst passar perfekt och jag kan bara sjunka in i berättelsen.  

Är det helt trovärdigt eller logiskt? Nej det kan jag inte påstå, men det gör inget för mig. Jag får en riktig bladvändare som jag knappt ville sluta lyssna på. Samtidigt som jag vid ett tillfälle fick pausa för att mina nerver behövde vila lite, det var så satans spännande! 

Det är en del av boken jag känner kunde ha skippats, jag förstår inte riktigt varför den var med. Men annars är det en stabil del i en av mina favoritserier, även om den inte tar första platsen från Sandmannen. 

2 kommentarer:

  1. Tack för påminnelsen om Keplers böcker! Har läst dem tre första och det bådar ju gott eftersom nästa bok är Sandmannen för mig. XD Härligt att serien fortfarande hänger i!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varsågod! :D Oooh jag är nästan lite avundsjuk på att du har kvar Sandmannen! Du måste berätta vad du tycker sen :D

      Radera