måndag 11 juli 2022

Europa Pandemus av Peter Westberg

 

Originaltitel: Europa Pandemus
Sidor: 325 (Häftad)
Serie: Europa compendium (del 1)
"En fredagsnatt i maj slocknar plötsligt all kommunikation mellan Spanien och omvärlden efter rapporter om en serie attacker som verkar kopplade till varandra. I Spanien vaknar folket upp till en levande mardröm när det visar sig att en livsfarlig smitta, som gör folk aggressiva och okontrollerbara, börjat spridas som en löpeld.

När nyheter om katastrofen når ut gör grannländerna vad de kan för att försöka hindra smittan från att spridas över gränserna, men hur kontrollerar man horder av flyende människor? Vad händer när samhället kollapsar? Vad är människor villiga att göra för att rädda sig själva?"

Här händer det grejer direkt från start! Det är ingen långsam uppbyggnad till att världen hamnar i kaos utan läsaren slängs in i det på en gång vilket jag verkligen gillar. Det är bara att ta ett djupt andetag och hänga med på resan.

Vi får följa några olika karaktärer och författaren är inte rädd för att låta både dem och läsaren uppleva skräck och sorg. Jag satt med hakan i backen några gånger på grund av vändningar jag inte var beredd på. Det är blodigt, mörkt och det är inte bara de infekterade som beter sig som monster alla gånger. 

Och slutet, det var så grymt gjort mot mina nerver att jag snabbt hoppade in på Bokus för att beställa del två men då är den tillfälligt slut och jag behöver få veta hur det går nu på en gång!
Har man tidigare läst och gillat Andreas Eks serie Raseri så är Europa Pandemus ett hett tips.

6 kommentarer:

 1. Detta är ju helt klart en bok för mig så denna ska läggas på listan över den långa att läsa listan. :)

  SvaraRadera
 2. Så roligt att du tyckte om den! :D Hoppas du inte behöver vänta så länge på tvåan. När man läst en spännande bok så kan det vara svårt att släppa den. Minns att jag var lika frustrerad som du med det slutet! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har fått hem del två! Författaren räddade mig 😄

   Radera
  2. Ååh så härligt! :D Önskar dig trevlig läsning ;)

   Radera