fredag 8 februari 2019

10 engelska böcker jag vill läsa 2019


18 kommentarer:

 1. Dante- och Doctor Who böckerna är ju riktigt snygga, kanske skaffar dem enbart för den sakens skull : ) Den gudomliga komedin läste jag ju på gymnasiet men den kan man såklart läsa om många gånger. Nyttigt att läsa på engelska, friska upp den gamla skolengelskan : ) Många spännande boktips kliade fram här, bl.a. Världarnas krig, är för övrigt inne på att läsa två ganska nyutgivna science fiction-böcker, dels Den skenande planeten av Maja Lundgren, dels Allting växer av Lyra Koli, kanske är det nåt som ligger och väntar hos dig också.

  Trevlig helg
  önskar
  nicklas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är de fina! :D Allting växer är jag nyfiken på! Jag har den inte men jag vill nog gärna läsa den någon gång!

   Radera
 2. Åh, hoppas du gillar Neverwere och Hollow City, två av mina favoriter! Den gudomliga komedin har jag också läst (på svenska dock, tror jag) och jag minns att jag tyckte den var rätt intressant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser verkligen fram emot att läsa dem! Har aldrig läst något av Gaiman tidigare så det vore verkligen kul att hinna med det i år!

   Radera
 3. Neverwere har jag länge varit nyfiken på. Welcome to Night Vale låter ju riktigt intressant! :) Åh de är ju så snygga, Doctor Who och Dante!:D Är det Barnes and Noble? Ha en fortsatt fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Welcome to Night Vale förutspår jag kommer bli helgalen läsning :D Ja de är Barnes and Noble, så vackra! Vill ha fler :D

   Radera
 4. Dalekboken var ju otroligt vacker! Älskar också Doctor Who och har en liten egen hylla för dem hos mig. Tack för tipset om Wells förresten - vi ska läsa sci fi i bokcirkeln och den lockade mig :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul med en till Doctor Who älskare! :D Hoppaa du gillar Wells bok om ni väljer den! :)

   Radera
 5. Jag är glad om jag får läst någon bok på engelska i år... En blir det, för jag har tänkt en till månadens klassiker, men önskar att jag var lika duktig som du. Bra sätt att öva upp engelskan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har alltid tyckt om engelska så känns bra att ha börjat läsa mer på det språket! :)

   Radera
 6. Jag skulle också vilja läsa andra Peregrines-boken snart :) Jag gillade första så förstår egentligen inte varför jag inte har fortsatt, det har gått flera år nu.

  SvaraRadera
 7. Jag håller på att läsa Neverwhere och dessutom är jag en Whovian! Älskar främst 10e doctorn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh hur är Neverwhere? :) 10e doktorn är min doktor också :D

   Radera
 8. Liiite senare än alla andra har jag haft tid att titta på din video. Jag har inte läst någon av böckerna du nämner, men jag tyckte mig höra att en av berättelserna i Doctor Who-boken var skriven av Ben Aaronovitch, eller hörde jag fel? Han har skrivit en av mina favoritserier, Rivers of London, så jag var bara tvungen att skriva en kommentar eftersom jag blev så glad över att han nämndes. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du hörde helt rätt! Jag har ju kollat på de böckerna flera gånger på bookdepository nen aldrig kopplat ihop namnet förrän nu när du sa det :D

   Radera
  2. Jag kan verkligen rekommendera Rivers of London! De är i en helt egen genre kan man säga, polisfantasy, och de är spännande, välskrivna och jättebra. Jag har bara läst de tre första delarna än så länge, men det är snart dags för del fyra. :)

   Radera
  3. Då ska jag kolla upp dom mer ordentligt! :)

   Radera