torsdag 18 oktober 2018

Cthulhu vaknar av H.P. Lovecraft


Originaltitel: The Call of Cthulhu
Sidor: 64 (Inbunden)
Recensionsexemplar: Från Fria Ligan, tusen tack! 
"Boston 1926. Francis Thurston går igenom dokument kvarlämnade av sin morfars bror, nyss avliden under mystiska omständigheter. Snart upptäcker han en kult som dyrkar uråldriga och onämnbara fasor.
Mystiska mord, blodsritualer i djupet av Louisianas träsk, konstnärer som efter mardrömslika visioner förfaller i vansinne och en cyklopisk stad som reser sig ur havet. Steg för steg inser Thurston att hans släktings efterforskningar kom sanningen för nära. I skuggorna ruvar de som vill väcka den sovande guden Cthulhu för att sprida vansinne och förstörelse över världen.
Stjärnorna står rätt. Är slutet nära?"
Det här var en trevlig överraskning som dök upp i brevlådan! Jag var väldigt fundersam när jag såg det stora, platta paketet och kunde inte komma på vad det var. Men när jag öppnade det och såg den här vackra saken tappade jag nästan andan.

Boken är gigantisk men tunn. Den passade perfekt att läsa en kväll när jag var för trött för att plocka upp en tjock bok men ändå ville läsa något för att koppla bort hjärnan ett tag. Boken kanske är kort men den lyckades ändå höja pulsen på mig ett tag, jag vet inte vad det var men något gjorde så att den kröp in under skinnet på mig. Kanske är det på grund av de fantastiska illustrationerna av François Baranger. De kommer verkligen till sin rätt i det här stora formatet och gör hela berättelsen levande på ett ganska läskigt sätt.

Det är som en bilderbok fast för vuxna! Att sitta med den uppslagen i famnen och läsa var faktiskt mysigt, och rysningarna som for nerför ryggraden lite då och då ökade på den känslan.

4 kommentarer:

  1. Blev genast sugen på att läsa när du visade upp den (tror det var när du nyss fått den i brevlådan). Verkade ju riktigt bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja den är absolut värd att läsa! :)

      Radera
  2. En av min fd:s favoritförfattare. Han gillar läskiga grejer. Jag tror till och med att jag har köpt den till honom. Jag är ju inte så pigg på skräck, men faktiskt har jag fått lite lust att prova något av honom.

    SvaraRadera