fredag 4 maj 2018

Maj TBR


14 kommentarer:

 1. Jag har också läst en bok av Henrik Johansson. Raya ligger i min bokhög och det gör även Vit krysantemum. Båda är recensionsex jag har tackat ja till. Jag ser fram mot att få läsa dem.

  Vad är det som händer efter 4.20 i den här filmen? Något låter. Är det din mage som kurrar eller är det din hund :)))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha det är något utanför lägenheten! Hade fönstret öppet :)

   Radera
 2. Raya var som bekant inte min tekopp. Hoppas du gillar den bättre. Boken Vit krysantemum (?) om andra världskriget, skulle jag vilja läsa.

  SvaraRadera
 3. Oj, många fina tips igen, om jag ska fortsätta följa din blogg så får jag nog lov att avstå alla andra intressen och aktiviteter
  : -) Tystnaden med Koontz är jag en smula extra nyfiken på om den är översatt till svenska.

  Go helg
  nicklas

  SvaraRadera
 4. Jag delar dina förväntningar inför Tystnaden av Koontz!! :D Du kommer nog hinna läsa den innan mig så det ska bli roligt att höra vad du tycker. Annars blev jag väldigt sugen på Raya. Moby Dick har jag aldrig vågat plocka upp så jag håller tummarna för att du ska tycka om den. :) Synd på djungelboken.. Min klassiker i April var ju Svindlande höjder som jag tyckte mycket mer om än jag förväntade mig! Trevlig helg! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad kul att du tyckte om Sindlande höjder!!

   Radera
 5. Och jag som tackade nej till Bågstams bok, skall hålla utkik efter vad du tyckte om den. Inkräktare skall jag däremot läsa, och jag skulle gärna läsa Moby Dick. Jag såg "In the heart of the sea" för något år sedan, och blev nyfiken på boken den anknyter till, nämligen Moby Dick. Associerar till Den gamle och havet också, och den var ju fantastiskt bra. För mig har det gått uselt med klassikerna eftersom jag lagt så mycket tid på Sigtuna litteraturfestival. Men efter helgen blir det mer tid till vanlig nöjesläsning :) Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inlägg om den kommer men kan säga redan nu att jag gillade den!

   Radera
 6. Weeey, 'Under skinnet'! Ska bli jätteroligt att höra vad du tycker om den.
  Jag läste ju ut Moby Dick i början av året efter att ha hållit på med den både länge och väl, i omgångar. Det tog tid att ta sig igenom den, ingenting man plöjer direkt. Jag tyckte definitivt att den var värd besväret. Tråkig är den inte, tvärt om, Melville har definitivt humor. Jag tror att de som kallar den tråkig gör det just för att den kostar på att läsa. Har man inte tid och fokus nog så är den svår att komma in i och då känns den tråkig. Så var det i alla fall för mig. När jag inte hade tid och ork att läsa "ordentligt", så kändes den tråkig. När jag hade det och kom in i den ordentligt, så var den både rolig och fascinerande. Förresten, jag köpte ju en stor fin bok om kaskelotter efter att ha läst ut den. Den hade jag nästan glömt bort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad skönt att du hade så positiv upplevelse med Moby Dick! Då hoppas jag att jag också får det :)

   Radera
 7. Och Scylla var korrekt uttalat :)

  SvaraRadera