onsdag 1 januari 2014

Jag, En av David Levithan


Originaltitel: Every day
Sidor: 336

"Jag vaknar. Det första jag måste göra är att ta reda på vem jag är. Det handlar inte bara om kroppen, om att slå upp ögonen och se efter. Kroppen är det som är lättast att anpassa sig till om man är van vid att vakna i en ny varenda morgon. Det är livet, kroppens sammanhang som kan vara svårt att begripa sig på.
Så här lever En. Vaknar upp i en ny kropp varje dag. Varje dag ställs En inför nya situationer, nya relationer, nya sammanhang. En ny familj, nya vänner. Men ingenting varar. Ingenting får en fortsättning. Om man byter kropp varje dag är det otänkbart att knyta an till någon. Omöjligt att hitta kärleken. Ändå är det precis vad som händer. 
En blir handlöst förälskad i Rhiannon, flickvännen till Justin, vars kropp En lever i för en dag. Något som leder vidare till nästa omöjlighet: Att hålla fast vid den man älskar när man aldrig får stanna kvar. En och Rhiannon ställs inför en utmaning okänd för de flesta, men frågan är den tidlösa, eviga: Kan kärleken verkligen övervinna allt? Överskrida alla gränser?"

 Det här är också en bok jag velat läsa efter att ha sett flera olika bokboggare skriva om den. Det var verkligen en intressant historia, något helt nytt för mig att läsa om!

Jag fastnar för En, jag känner verkligen med...hen? Kan det vara rätt användning av ordet? Jag vet ju inte vilket kön En egentligen har, om något överhuvudtaget.
I alla fall, jag känner med En! Jag kan inte tänka mig hur det skulle vara att aldrig kunna få något stabilt och tryggt i livet, utan vara tvungen att lära sig en ny kropp och personlighet varje dag.

Sedan började jag ju knyta knutar på min egen hjärna när jag försöker lista ut vart de personligheterna som En tar över för en dag egentligen försvinner under den dagen. Och så fick jag huvudvärk.

Enda anledningen att det tog så lång tid att läsa ut boken var för att jag glömde den här i Luleå över jul när jag åkte till Kiruna, smartskalle. Men när jag plockade upp den igen så gick det snabbt, den är både lättläst och intressant!

8 kommentarer:

 1. Den är jag sugen på att läsa!

  SvaraRadera
 2. Det här är en bok som jag är väldigt sugen på att läsa :) Har gillat det jag har läst av David Levithan hittills.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har en till liggande där han är en av författarna, det ska bli spännande att läsa mer av honom :)

   Radera
 3. Kul att du gillade den. Jag tyckte också väldigt bra om den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var verkligen en annorlunda historia :)

   Radera
 4. Oj! Den här får nog bli årets "Tips från en annan bokbloggare". Verkar ju grymt intressant!

  SvaraRadera