tisdag 17 september 2013

Lite nytt i brevlådan, lite nya böcker, och lite Doctor Who

Så, jag var ju i Kiruna i över helgen. Åkte dit i fredags och kom hem igår kväll. Innan vi åkte hem igår träffade jag en tjejkompis på stan, vi åt lunch och hade trevligt. Båda två gillar böcker, så vi bestämde oss för att gå till Röda Korset och sedan vidare till en annan andrahandsbutik. Det slutade ju..med en ganska tung kasse! 

Men, innan jag åkte till Kiruna, så fick jag den här fina överraskningen från förlaget Kalla Kulor efter att jag varit med i deras street team för boken Den nya människan: 


En superfin och läskig tygpåse, plus lite annat smått och gott som syns på bilden :). Tusen tack! 

Så, till böckerna då..Det blev ju några. Först på röda korset så blev det en pocketbok. Den visas på bild tillsammans med en lite sen julklapp jag fick av Therese (vännen jag åt lunch och shoppade med). 


  • En smak av Vin av Joanne Harris. Jag har gillat allt jag läst av Harris hittills så blev väldigt glad när jag såg den här, i riktigt fint skick också!
  • Mörkret faller av Dean Koontz. Den lite sena julklappen, men den som väntar på Koontz väntar aldrig för länge! 
Sedan gick vi vidare till nästa andrahandsaffär, och där höll jag på tappa hakan över de böcker jag hittade. Jag köpte tre stycken, men en köpte jag åt mamma så den blev kvar i Kiruna och finns inte med på bild. Det var Med lätta bevis av Jacqueline Winspear. Eftersom mamma tyckte bra om första boken om privatspanaren Maisie Dobbs så köpte jag självklart fortsättningen åt henne. 

Själv hittade jag två böcker som jag var snabb med att lägga vantarna på!


  • Den hemliga trädgården av Frances Hodgson Burnett. Utan att egentligen veta något om den, men jag har bara läst lite snabbt om den på någon blogg, men den var i så fint skick så jag kunde inte lämna den där när den kostade 10 kronor! 
  • Ängelns lek av Carlos Ruiz Zafon. Här tjöt jag nästan av glädje, efter att ha blivit förälskad i Vindens skugga så kunde jag knappt tro mina ögon när jag hittade den andra boken i fint inbundet skick för 10 kronor!
Sen, nöjd och glad efter bokköpen, fick jag också äntligen en till sak. Jag och Therese hade beställt tillsammans tidigare i sommar, men eftersom vi inte lyckats ses tidigare så har jag fått vänta på att få min del av beställningen. Men nu är den här..och jag är så glad..
Jag gillar ju Doctor Who. Och jag gillar Ugglor...titta på det här...


Det är Doctor Hoo...Alla 11 versioner av doktorn, som ugglor! Det ger en löjligt glad Victoria kan jag lova! 

4 kommentarer:

  1. Den hemliga trädgården är ju HELT fantastisk, du har underbar läsning framför dig. Älskar både tv-serien och boken... åh, nu blev jag nostalgisk!

    T-shirten är ju så fin! Även om jag inte sett Doctor Who så älskar jag allt med ugglor och dessutom blått så... :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh det låter bra! Ser fram emot att ta tag i den då :).

      Visst är den! Blått är också en favoritfärg hos mig så den är perfekt :)

      Radera
  2. Svar
    1. Tack, visst är den! :) Min favorit just nu! :)

      Radera