söndag 13 november 2011

Darling Jim

"En dag kör en ung man vid namn Jim in i den lilla irländska landsortsstaden Castletownbere på en knallröd motorcykel, och livet blir sig aldrig mera likt för de tre föräldralösa systrarna Fiona, Róisín och Aiofe. Jim trollbinder dem med sina sagor, särskilt den om prinsen som förvandlas till varg och inte kan bestämma sig för om han ska älska eller döda den kvinna som försöker rädda honom. Men samtidigt börjar systrarna ana att den skicklige sagoberättaren döljer något, att det inte är en slump att unga kvinnor gått en hemsk död till mötes där Jim dragit fram. "


Darling Jim av Christian Mørk är faktiskt den första bok jag blev så pass intresserad av efter att ha läst handlingen på adlibris att jag var tvungen att lägga den under bevakning så jag fick veta när den inkom i lagret igen.

När jag fick mail om det beställde jag den snabbt. Och jag ångrar mig inte! På framsidan av boken har New York Times skrivit
" Christian Mørk skriver förföriskt." och det tycker jag stämmer väldigt bra på hur den här boken kändes att läsa. Jag drogs verkligen in i den här historien där både verkligheten och sagor har en viktig betydelse. Den var hemsk, fängslande och väldigt svår att lägga ifrån sig.
Det är en av de berättelserna som lämnar mig med en saknad, en besvikelse över att den var tvungen att ta slut men samtidigt väldigt nöjd eftersom den var så pass bra.

2 kommentarer:

  1. Hade också högas förväntningar på den här boken, tyckte den var bra men den trollband mig inte...

    SvaraRadera
  2. Jag ä riktigt nyfiken på denna, men den har bara tagit sig till min inofficiella bevakningslista än :)

    SvaraRadera