torsdag 31 januari 2019

Rovdjurens tid av Alex Scarrow


Originaltitel: Day of the Predator
Sidor: 426 (Pocket)
Serie: Time Riders (del 2)
Ålder: Unga vuxna
"Liam O´Connor skulle ha dött till havs 1912. Maddy Carter skulle ha dött på ett flygplan 2010. Sal Vikram skulle ha dött i en eldsvåda 2026. 
Men alla dessa tre fick en andra chans - att jobba för en byrå som ingen känner till. Dess syfte: att hindra tidsresor från att rubba historiens gång...
När Maddy råkar öppna ett tidsfönster på helt fel tid och plats blir Liam skeppsbruten sextiofem miljoner år tillbaka i tiden. Han hamnar mitt i jaktmarker som tillhör en dödlig och - ändå fram tills nu - okänd rovdjursart. 
Kan Liam få kontakt med Maddy och Sal innan han slits i stycken av dinosaurier - helst utan att påverka historien så mycket att världen blir överrumplad av denna skrämmande nya verklighet?"
Det här är en så underhållande serie att läsa. Det är lättläst, spännande och ganska fascinerande med alla funderingar över tidsresor man kan få under tiden. I första boken handlade om en värld som blev ändrad när Hitler vann andra världskriget, i den här riskerar den att förändras på grund av Liams oplanerade besök bland dinosaurierna.

Det går snabbt och är faktiskt väldigt svårt att lägga undan boken när man väl har börjat. Den är som sagt väldigt underhållande och det är bara följa med på resan. Jag gillar karaktärerna, de är verkligen unika personligheter som har hamnat i en skum situation och de gör sitt bästa för att vänja sig vid den samtidigt som de måste försöka komma över traumat från sina nära-döden-upplevelser.

Nu verkar det som att det bara finns en del till som är översatt till svenska, den heter Domedagskoden. Efter det ser det ut som att man får läsa vidare på engelska. Det kommer jag nog göra någon gång, det är så härliga böcker!

8 kommentarer:

 1. rov- och asdjur är intressanta och viktiga... men kanske inte det boken handlar om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här är det dinosaurier som är rovdjuren :)

   Radera
 2. Åh, vad kul med originella böcker! Den här lät ju hur rolig som helst. Ska definitivt lägga den i "att läsa"-högen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. vad kul att du blev så intresserad av den :D Jag tycker de är väldigt härliga att läsa.

   Radera
 3. Den här serien vill jag nog testa, den låter väldigt intressant! Tidsresor och dinosaurier låter som en bra kombination! :D

  SvaraRadera
 4. Låter som en intressant serie.

  SvaraRadera