torsdag 12 maj 2022

Windsorknuten av S. J. Bennett

 

Originaltitel: The Windsor Knot
Sidor: 326 (Inbunden)
Serie: Drottningens detektivbyrå (del 1)
"Det är vår 2016 och Drottning Elizabeth är på Windsor för att förbereda inför sin 90årsdag, men allt avstannar när en gäst hittas död en morgon i ett av slottets sovrum. Allt pekar på att den unge ryske pianisten hängt sig, men Windsorknuten på slipsen får MI5 att fatta misstankar. Drottningen lämnar undersökningen till dem, i alla fall tills hon noterar att deras undersökning leder dem åt fel håll. Med hjälp av biträdande privatsekreterare Rozie Oshodi börjar Drottningen själv att nysta i fallet, i största hemlighet såklart, men snart är duon något på spåren och Drottningen är inte den som lämnar något ouppklarat."
Windsorknuten är första delen i en charmig och lite rolig pusseldeckare där Drottning Elizabeth löser brott. Hon springer så klart inte runt själv och letar ledtrådar men hon håller i trådarna och lägger ihop pusselbitarna som hennes biträdande privatsekreterare Rozie hittar.

Det här är en väldigt lättsam, lagom klurig och mysig berättelse. Jag gillar karaktärerna, speciellt Drottning Elizabeth. Hon är smart, stark och bryr sig om människor. 

Jag varvade med att läsa den och lyssna på den som ljudbok, den passar lika bra i båda formaten. På promenader var det riktigt trevligt att ha den som sällskap i öronen. Den är inte direkt blodig så gillar man deckare som inte är så mörka och där det inte är så mycket splatter är det här ett bra tips. 

Andra delen, En hund begraven, finns redan ute och jag kommer nog att lyssna på den framöver!

10 kommentarer:

 1. Den här köpte jag efter att ha sett den i någon av dina videos. Toppen att du gillade den! Jag är sugen på att läsa den snart. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, det gör mig så glad när någon köper nån bok pga att jag pratat om den :D

   Radera
 2. Windsorknuten står på tur att läsa. Jag ser fram emot den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du också kommer tycka om den :)

   Radera
 3. Ha ha, vilken underbar bok! Den vill jag läsa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja gör det! Gillar du den så är det ju perfekt med att tvåan redan finns ute :D

   Radera
 4. Tyckte den var jättemysig! Visste inte att nästa bok var ute redan. Kommer helt klart läsa den också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns som en lättläst serie som är perfekt när man är lite trött :)

   Radera