måndag 9 maj 2022

Sarek av Ulf Kvensler

 

Originaltitel: Sarek
Sidor: 
Recensionsexemplar: Från Albert Bonniers förlag, tusen tack!
"Tre vänner som brukar fjällvandra tar på årets tripp till Sarek med en fjärde part - Anna och Henrik har svårt att säga nej när Milena vill introducera sin nya kille. Jacob är trevlig, men Anna genomfars av tanken "jag känner igen honom". Vandringen utvecklas snart till en mardröm - att ta med Jacob visar sig vara ett ödesdigert beslut som kommer att förändra deras liv för alltid."

Sarek är en riktigt spännande psykologisk thriller som gör att öppna fjällandskap helt plötsligt känns väldigt instängda och klaustrofobiska. 

Berättelsen är uppdelad så vi får följa med karaktärerna i nutid under fjällvandringen och med vissa kapitel i dåtid där vi får vara med när de lär känna varandra. Det gör att man väldigt smidigt får en del bakgrund och kan förstå relationerna bättre ju längre in i handlingen vi kommer.

Jag flög igenom boken, det är en riktig bladvändare och nerverna sitter utanpå huden ibland. Jag gillar dessutom hur levande miljöbeskrivningarna är, jag kan känna den friska fjälluften och ana den vildmark som karaktärerna tar sig igenom. Det får mig att längta ut i naturen samtidigt som jag bestämmer mig för att aldrig sätta min fot i Sarek. 

Det ska bli spännande att se vad författaren hittar på i framtiden, jag kommer hålla utkik efter fler böcker!

2 kommentarer:

  1. Den här boken ska jag se till att läsa. Helt klart i min smak. Även om jag sen kanske inte kommer vilja fjällvandra :D

    SvaraRadera