tisdag 24 maj 2022

Tisdagstrion - Himmel & helvete

 

Veckans tisdagstrio inne hus Ugglan & Boken handlar om himmel och helvete, tolkningen är som vanligt fri. Man skulle kunna tro att jag skulle sikta in mig på helvete här, med tanke på att jag mest läser om mord och skräck. Men jag kan faktiskt inte komma på så många böcker i hyllan som skulle passa in på just helvete i titel eller omslag som jag tänkte fokusera på, så det blir bara en, de andra två får vara himmel!


Helvetet jag kallade kärlek av Lena Bivner är en bok om författarens tid i ett förhållande med väldigt mycket psykisk misshandel. Det är en bok jag kunde hitta mycket igenkänning i. Och här är det så klart titeln med ordet helvetet som räknas.


Himlens fånge av Carlos Ruiz Zafón är tredje delen i serien om De bortglömda böckernas gravkammare. En av mina favoritserier! 


Tjugo år till dig av Anna Lönnqvist. Det här är mest för omslaget, jag älskar känslan i det. Att sitta mitt ute i ingenstans och se ut över en vacker himmel.

26 kommentarer:

 1. Jag har inte läst någon i din trio och jag är tveksam till att jag kommer att läsa Himlens fånge. Läste Vindens skugga för några år sedan och nej, den var inte för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är det nog ingen idé att fortsätta serien nej! :)

   Radera
 2. har inte läst någon av dina böcker. vet egentligen inte varför jag inte läst Zafóns böcker. min bror tycker att det är upprörande. egentligen vill han inte tala med någon som inte läst Zafón

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj det var starka åsikter från din bror :D. Nästan lite läskigt för dig att läsa dom då, tänk om du inte tycker om dom :p

   Radera
 3. passande trio, tack för tips, fint omslag på Lönnqvists bok

  SvaraRadera
 4. Omslaget på sista boken tycker jag var så fint. :)

  SvaraRadera
 5. Hmmm det låter inte bra att du har igenkänning i Bivners bok. Hoppas allt är okej idag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag är allt mycket bättre! :) Tack för omtanken <3 Det var mitt förra förhållande som var ett helvetet. Min nuvarande sambo är fantastisk :)

   Radera
 6. De bortglömda böckernas gravkammare var en härlig titel på en serie :)

  SvaraRadera
 7. Andra gången jag ser Bivners bok idag och jag blir bara mer nyfiken på den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är väldigt läsvärd. Viktigt ämne också.

   Radera
 8. Jag har inte läst dina, men hört av flera att de är bra böcker. Jag har en bok av Carlos Ruiz Zafón; det är dags att läsa den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du kommer tycka om den du har av Ruiz Zafón!

   Radera
 9. Den första blev jag nyfiken på trots det obehagliga temat

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är väldigt läsvärd och viktig!

   Radera
 10. Jag blir nyfiken på den första. Himlens fånge tyckte jag om, vad jag vill minnas, även om jag tycker att ingen av uppföljarna har kunnat klå Vindens skugga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den första är väldigt läsvärd. Jag tror också att Vindens skugga var den bästa för mig, det är ett tag sedan jag läste just den boken nu så kanske borde ta en omläsning :)

   Radera
 11. Jag känner inte till den här trion,
  den första boken vill jag gärna läsa
  lite mer om ...
  Nicklas

  SvaraRadera
 12. Lätt att känna igen sig i känslan omslaget för sista boken ger, helt klart. Måste dock vara hemskt att ha igenkänning när det gäller första boken, så skönt att veta du kom ur det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja igenkänning i första boken är inget jag önskar någon!

   Radera