onsdag 4 maj 2022

En ond plats av Dean Koontz

 

Originaltitel: The Bad Place
Sidor: 473 (Inbunden)
"Frank Pollard vaknar i en gränd och minns bara två saker - sitt namn och det faktum att han svävar i livsfara. Sedan han tagit sin tillflykt till ett motell somnar han... och när han nästa gång vaknar är hans händer täckta av blod. Vems blod är det, och hur har det hamnat där?

Till slut ber Frank två privatdetektiver att följa vad som händer honom medan han sover. Och gradvis öppnas en ny värld både för dem och för Frank, en värld så full av ondska och skräck att också döden framstår som ett bättre alternativ. En värld som är en helt igenom ond plats..."

Det här är ännu en av Koontz lite äldre böcker. Det är en väldigt snabbläst och spännande berättelse som tar många oväntade vändningar. 

Jag läste den tillsammans med en vän och det var väldigt givande att ha någon att prata med i slutet av varje vecka. Det är så mycket som händer och genom hela berättelsen ligger en väldigt obehaglig känsla. Vissa av karaktärerna är så underliga och får det att krypa under huden på mig.

Vi blev båda två förvånade över hur mörk den faktiskt blev. Det är ganska detaljerat våld under vissa scener och ibland fick jag skumläsa lite för att jag inte ville ta del av alla hemskheter riktigt så nära. Som sagt är den väldigt snabbläst, de lite mer än 100 sidorna vi skulle läsa varje vecka flög förbi och det blev aldrig segt eller tråkigt. 

Slutet var väldigt...skumt. Men samtidigt hänger det bra ihop med resten av berättelsen så det kändes ändå okej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar